Savršena šminka za preplanuli ten

5. Jul. 2012.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up   //   No Comment

Kada pocrnite, treba potpuno da promenite stil šminkanja. Koja pravila leti važe za plavuše, a koja za crnke, otkriva Katarina Milojević, zvanična šminkerka “Blic žene”.18457

NA OČI BRAON
Žene s tamnim očima neka biraju meke olovke u braon i ljubičastim tonovima, koje će samo naglasiti oko, dokženesa svetlim očima treba da koriste braon i zelene nijanse. Maskara je obavezna, ali u malim količinama, po mogućstvu vodootporna. Bilo da ste crnka ili plavuša, izbegavajte jarke boje i belu. 

6d3415f6ce22487c7f5e23f701e32b77

NA USNE SJAJ
Usne leti i same malo izmene boju, pa su labelo ili sjaj dovoljni za dnevne varijante. Za veče birajte zagasite karmine, najbolje u zemljanim bojama. Retke su žene kojima će dobro stajati pink, jarkocrvene i svetle nijanse sedefastih ruževa, zato bolje ne rizikujte.  

4a3ffd601acbc15f279f59c60a971914

NA LICE PRAJMER
Nedostaci koje inače imamo mnogo se manje vide na preplanuloj koži. Ona je sama po sebi kamuflaža i najprirodniji mogući puder. Zato vam leti teški puderi i korektori uopšte ne trebaju. Dovoljna je krema koja će dobro hidrirati lice. Ako pak imate upadljive bubuljice ili fleke, nanesite toniranu kremu ili lagani tečni puder.

d8a921a9c0f530b6022bbb04cbe7b663
Pošto se leti više znojimo, pa se i šminka razmazuje, idealna podloga za lice je matirajući prajmer. On se ne vidi, ali fiksira šminku.

NA OBRAZE BRONZER
Koliko neka rumenila dobro izgledaju na svetloj koži, toliko neprirodno mogu da deluju na preplanuloj. Zato na jagodice nanosite bronzer, pa sigurno nećete pogrešiti. Dobro će vam stajati i rumenilo u boji koju vaše lice prirodno dobija dok trčite. Najčešće je to koralnocrvena nijansa. Pažljivo posmatrajte sebe i nađite svoju boju rumenila. E sad, ako ste plavi, pa i ne tamnite mnogo, roze, naravno, uvek dolazi u obzir.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka