Rumenilo je ponovo u modi!

11. Feb. 2012.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Moda   //   No Comment

Ovaj veoma važan detalj, licu daje svežinu, objedinjuje ga u skladnu celinu. Nanosi se u skladu sa bojom tena, prilikom, garderobom, raspoloženjem i oblikom lica.

Posle nekoliko “bledunjavih” sezona, rumenilo se u 2012. godini ponovo vraća u modu kada je šminka u pitanju. Mali, ali veoma važan detalj, licu daje svežinu, objedinjuje ga u skladnu celinu i predstavlja završnu tačku u šminkanju.
Nanosi se u skladu sa bojom tena, prilikom, garderobom, raspoloženjem i oblikom lica. Stručnjaci savetuju damama da rumenilo stavljaju na nasmejano lice, a ne na ozbiljno, jer će ga pravilnije naneti. Dok se smejemo, obrazi dolaze više do izražaja i jagodične kosti su naglašenije. Nemojte ga nanositi u donjoj polovini lica, ni previše blizu nosa. Četka za rumenilo je presudan faktor u šminkanju, što je veća i gušća, to ćete lakše i pravilnije naneti šminku.

Plavuše bledog tena trebalo bi da koriste nežno ružičaste tonove rumenila. Sa njim će im lice delovati zdravo i sveže. Crnke i brinete izrazito belog lica takođe bi trebalo da koriste svetlije nijanse rumenila, boja breskve im naročito lepo pristaje.
Maslinasta i žućkasta boja tena zahteva “jače” rumenilo. Tonovi ćilibara, cimeta i cigle najbolje će da istaknu lepotu dama sa tamnijom kožom, pišu Novosti.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka