Kako sačuvati preplanuli ten

28. Jun. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Solarijum, Sunčanje, Trendovi   //   No Comment

stockxpertcom_id17704651_jpg_9f9a5713c2c4ceb3348dddeb0812dfdaVratili ste se s mora, odmorni, puni utisaka, preplanuli

 

Želite što duže da se osećate dobro i da izgledate neodoljivo?

Evo nekoliko saveta:

*Tokom tuširanja kožu očistite odgovarajućim pilingom, a zatim se okupajte tečnim sapunom koji je na bazi prirodnog ulja, kako biste vratili izgubljenu masnoću. Nakon tuširanja namažite celo telo hidratantnom kremom, mlekom ili losionom.

* Ako vam se koža peruta ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana. Kad primetite da se normalizovala možete nastvaiti da koristite preparate koje ste navikli, ali je bitno da su bogati masnoćom i vlagom.
Posle sunčanja bitno je posvetiti dovoljno nege i stopalima koja su posebno bila ugrožena kretanjem po pesku i kamenju.

* Osim što ćete ih dobro istrljati kamenom za pete, potrebno je da stopala namažete hidratantnom kremom, najbolje pre odlaska u krevet.

* Poznato je da koža brže stari prilikom izlaganja suncu, zbog čega ćete nakon povratka sa letovanja dva puta nedeljno nanositi na lice neku hidratantnu masku koju možete kupiti u parfimeriji.

* Preporučljiv je i kratak tretman ampulama koje će kožu dodatno nahraniti i vratiti joj izgubljenu masnoću. Masku i sadržaj ampula treba, osim na lice, naneti i na područje vrata i dekoltea.

* Da biste što duže zadržali preplanuli ten, nastavite negu preparatima koji se koriste posle sunčanja. To su sredstva koja sadrže supstance za pojačano tamnjenje.

 

Izvor: Mondo

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka