Glamurozna šminka za letnje venčanje

4. Aug. 2012.   //   Autor:   //   Make-up, Venčanje   //   No Comment

San svake devojke je da na dan svog venčanja izgleda savršeno. Pored haljine, cipelica, frizure i šminka je bitan deo magije  kojom se postiže bajkovit efekat. Uz samo tri stavke možete kreirati zadovoljnu i zanosnu ženu, savršen ten, zavodljive oči i neodoljive usne.

sminka-za-vencanje-Milica-Bozic

Milica-sminka2Kada se radi o letnjem venčanju najbitnije je da šminka bude kvalitetna zbog vremenskih uslova i velike mogucnosti da se ista “skine” sa vašeg lica zbog znoja. Da se to ne bi desilo naoružajte se maramicama koje upijaju masnoću i vlagu sa lica, a ne skidaju šminku (mogu se naći u svim bolje snabdevenim parfimerijama).

 

Letnje mlade bi trebale da biraju nežnije teksture i blaže tonove šminke da bi izgledale romantično i u skladu sa godišnjim dobom. Spisak neophodnih stvari možete naći u tekstu Šminka kao posebna stavka u planu pripreme venčanja.

Savršen ten

Pre svakog pudera bi trebale da naneste bazu (prajmer) koja je odlična za letnje dane jer ne dozvoljava da vam lice prosija i drži puder na “mestu”. Izaberite puder koji savršeno odgovara vašem tenu i obavezno proverite nijansu na dnevnoj svetlosti. Nedostatke i podočnjake prikrijtekorektorom, nanesite ga od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Potom lice matirajte puderom u prahu, tako ćete izbeći nepotreban sjaj i fiksirati prethodno nanetu teksturu. S obzirom da su temperature već danima iznad 30C predlažem da umesto uobičajenog tečnog pudera koristite toniranu kremu koja je zahvalnija tokom vrućina, a ima potpuno isti efekat kao i puder. Dakle, ten će vam izgledati sveže i ujednačeno, a pore vam neće biti zapušene i koža će moći da diše.Rumenilo je neophodno da bi dalo svez i blistav izgled licu i postoji milion teorija kako ga nanosti u zavisnosti od oblika lica ali ono što je najbitnije za letnji period je NE preterivati. Dovoljno je da ga laganim pokretom četkice nanesete na jagodice i to u nekoj  rozikastoj boji ili nijansi breskve. Uz sam koren glave umesto rumenila mozete naneti malo bronzera i spojiti ga sa rumenilom, a na nos i vrh brade stavite hajlajter.

Zavodljive oči

Obrve očešljajte i popunite ih dobro naoštrenom olovkom u boji vaših obrva. Što se tiče senki, najbolji izbor su neutralnije, zemljane boje, sive nijanse, bela, a od malo “smelijih” boja – ljubičasta, zelena, plava… Svetliju nijansu senke nanesite na ceo kapak i ispod obrva, a tamniju stavite četkicom na prevoj kapka i na spoljne uglove oka kako bi pogled dobio prodoran izgled.

 

Oči možete uokviriti crnim ajlajnerom, povucite tanku liniju na unutrašnjem delu kapka, podebljajte je na spoljašnjem delu oka i na kraju je lagano izvucite u tanak špic. Umesto ajlajnera možete staviti i krejon. Ukoliko želite više da naglasite oči, uvek se možete opredeliti i za veštačke trepavice.eyeliner

Neodoljive usne

Olovkom za usne definišite njihov oblik i nanesite karmin u željenoj  nijansi. Za punoću dodajte malo sjaja, a višak uklonite papirićem za upijanje masnoće. Poseban hit ovog leta  jeste  crveni karmin na usnama.

Ako se odlučite za njega veoma je važno da ga lepo i uredno nanesete. Pravi pogodak bi bio da vam se karmin slaže uz neki detalj (cipele, pojas na venčanici ili crvenu šnalu za kosu). Uz ovako upadljiv karmin, ne ističite previše oči i obraze.

Sminka-za-letnje-vencanje

Posao šminkera je najlepši na svetu jer zajedno sa mladencima slavim ljubav! :)

Svima vama koji planirate da zaronite u bračne vode, a i vama koji ste to obavili, želim sve najlepše od sveg srca. Blistajte taj dan i osećajte se kao princeze jer vi to zaslužujete! :)

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka