Trendovi cipela za jesen/zimu

15. Sep. 2012.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Odeća, Shopping, Trendovi   //   No Comment

 

Ako se mi pitamo nijedna žena ne može imati dovoljno pari cipela u svom ormaru! I bilo da se radi o ravnim baletankama ili cipelama s visokom potpeticom, o ženstvenim cipelicama  i nečem sličnom, ova sezona nudi ponešto za svakoga.

Jesen i zima donose celi niz veoma različitih stilova, što je dobro jer sve smo mi različite i imamo različite želje po pitanju odeće i obuće. Ono što će razveseliti mnoge žene je činjenica da ove sezone dizajneri konačno ne forsiraju vrtoglavo visoke pete. Dobro, nije da ih nema, ali veći je naglasak na niskim cipelama,  čizmama ili onima sa razumnom petom do 6 centimetara.

Što se različitih stilova tiče, evo šta će biti najpopularnije ove sezone:

1. Čizme do članka s niskom petom
Čizme su, naravno, najčešće nošena obuća u jesen i zimu, a ove sezone one imaju nisku punu i stabilnu petu. A to ipak znači da su savršene za celodnevno nošenje, bez prevelike muke. Osim toga ove čizmice moći ćete nositi veoma raznovrsno, jer su ih dizajneri kombinovali i sa svakodnevnim outfitima (majicama i farmericama), ali čak i svečanijim haljinama i outfitima.

cipele 2012 jesen01

2. Naglasak na članku

Neki će reći da je na stopalima i nogama najseksi upravo članak. A ove sezone kada su svečane cipele u pitanju sav je naglasak upravo na njemu – članku. Til, kristali, krzno, vrpce, uže, kožni kaišići – sve to privlači pažnju i stavlja naglasak na članak.

cipele 2012 jesen03

3. Mary Jane cipele
Mary Jane cipele (cipele sa zaobljenom i zatvorenom kapicom I kaišićem preko članka) čista su klasika. One su uvek trendi, svake godine i svake sezone. A to znači da vam je ova investicija definitivno isplativa, jer ćete ih se nanosati. Ono što se jedino menja su sitnice – debljina i visina pete. Na svu sreću ove sezone sve je dopušteno – visoke ili niske pete, pune ili tanje.

cipele 2012 jesen04

4. Smoking papuče
Evo zagonetke: šta je zajedničko Melanie Clore, 51-godišnjoj predsednici Sotheby’s Europe, 40-godišnjoj rediteljki Sofiji Coppoli i 28-godišnjoj “It girl” Alexi Chung? Sve su rano usvojile najnoviji trend u obući – papuče. Tačnije, “smoking papuče”. Čvršća od baletanke, ali ne muškobanjasta ili obična kao mokasina, smoking papuča je pametna celogodišnja cipela koja predstavlja luksuzni dnevno-noćni dodatak svakodnevnom kompletu jakne i majice. Nošena sa ili bez čarapa i jednobojna, s uzorkom ili monogramom, smoking papuča je, jedan od retkih komada koji vas zaista vode od dana do noći.

cipele 2012 jesen05

5. Vrtoglave visine
Visoke čizme (ne obavezno i potpetice) nosile su se prošle jeseni i zime, a nosiće se i ove. Potpuno je svejedno kakva je peta, i ima li je uopšte, glavno je da su čizme do kolena ili preko njega. Što se dizajnera tiče kod Givenchyja one su imale punu petu, egzotičnu kožu  kod Puccija  “jahački” šik kod Alexandera Wanga.

cipele 2012 jesen06cipele 2012 jesen07

6. Šljokice
Devojke koje volite privlačiti pažnju – ove ćete jeseni i zime doći na svoje jer će šljokičaste cipele, svih vrsta, biti veoma, veoma popularne. Od suptilnih, pomalo mat stilova do ultra sjajnih, “bling bling” verzija – ove trendi baletankie, cipele na petu i čizmice daće poseban sjaj vašim jesensko/zimskim outfitima.

cipele 2012 jesen08

7. Zakovice
Zakovice i šiljci neće se nositi samo na odeći (posebno jaknama), već i na cipelama. Ovi rock ‘n’ roll dodaci mogu se pronaći na svoj vrsti obuće – od cipela s visokim potpeticama, baletanki do čizmica. Bilo da želite cipele samo s naznakom metala ili nešto potpuno prekriveno zakovicama – evo nekoliko primera:

cipele 2012 jesen09

8. Oxfordice s neonskim potplatom
Oxfordice su popularne već nekoliko sezona, ali ove jeseni i zime dobile su moderni, obojani novitet. Naime sada se najviše nose upravo one s neonsko obojanom potplatom. Ovaj stil ne samo da daje na razigranosti i neočekivanoj pojavi jarke boje, već pomaže i stilizovati muškobanjastu cipelu.

cipele 2012 jesen10

9. Kombinacije svega i svačega
Proenza Schouler, Balenciaga i rodarte kombinovali su različite materijale i boje na svojim kreacijama. A i mnogi drugi dizajneri odlučili su se za isto, dok su se drugi odlučili ili za kombinaciju različitih materijala ili  boja. Ovo su cipele za odvažne dame koje znaju nositi cipele koje privlače pažnju!

cipele 2012 jesen11

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka