Nova verzija trajne šminke

20. Oct. 2013.   //   Autor:   //   Uncategorized   //   No Comment

Odavno znamo da je prvi utisak koji ostavljamo na druge, jedna od stvari koju ne možemo nikada promeniti. Jeste li se zapitali koliko neverbalna komunikacija , odnosno govor lica i tela otkriva naš karakter !?

Setite se nemih filmova gde su glumci samo svojim grimasama uspevali da predstave publici čitav događaj i svoja emotivna stanja. Ako pronađete neki od takvih snimaka na netu , uočićete da su i glumice ali i glumci imali jako namazane oči a još više istaknute obrve kojima su predstavljali čitavu radnju filma . Radost, sreća , tuga , nezadovoljstvo , strah , bes, ravnodušnost, iznenađenost , nezainteresovanost, zbunjenost…sve se to može pročitati na našem licu. Glavni “krivac” za to su naše obrve koje se pomeraju pri svakoj grimasi u čemu im pomažu mišići koji se nalaze u čeonom delu lica i na taj način otkrivaju našu emociju. Veliki je problem kada su nam obrve neadekvatno očupane ili ne rastu iz nekog razloga , jer se time stiče pogrešna slika o nama .

     Srećom , živimo u veku gde se sve može rešiti , pa i nedostatak obrva :)

Zašto je trajna šminka savršeno rešenje , pisala sam na svom sajtu i objasnila kada i zašto je treba upotrebiti.Ono što bih sada dodala i pokušala da odgovorim na  pitanja koja mi najčešće postavljaju jeste novija metoda trajne šminke obrva, koju popularnije nazivamo “Japanska metoda”.1396660_10151760002007632_1998939597_n

     “Japanska metoda” trajne šminke obrva je metoda koja se sprovodi tek nekoliko godina unazad , a nastala je iz potrebe da nedostatak koji  imamo što više približimo prirodnom izgledu. S pravom se ova metoda tretira kao “estetski tatoo”.

      Za razliku od klasične trajne šminke obrva koja se i danas koristi po želji klijenta, ukoliko želi da ima precizno popunjenu obrvu  , “japanska metoda ” je metoda gde se iscrtava dlačica  po dlačica i nalik je prirodnim dlačicama. Radi se specijalnim bojama za permanentni make up , koje posle izvesnog vremena blede , ali ne manjaju osnovnu boju. Ne radi se aparatom za tetovažu već specijalnim nožićima sastavljenim od 11-14 igala. Kako se njime tretira samo epidermalni , prvi sloj kože , tretman je malo bolniji od čupanja obrva i traje 15-30 minuta , pa nije neophodno nanositi anestetik .Naravno ,merenje i dogovor oko određivanja samog

oblika traje znatno duže.Japanska metoda omogućava da se u potpunosti vaše prirodne , postojeće dlačice , srode sa istetoviranim . I sami ćete teško uviđati razliku.Kao i kod klasične trajne šminke , neophodno je uraditi korekciju nakon 2-3 nedelje od prve aplikacije kako bi se nadoknadile dlačice, odnosno boja, koju koža prirodno izbacuje. Zato je post tretmanska nega kod kuće u prvih nedelju dana izuzetno važna. Uputstva ćete dobiti od stručnjaka za kog ste se opredelili. Mnogi majstori tetovaža pokušavaju da dobiju ovakav izgled obrva koristeći klasične mašinice za trajnu šminku , ali sve što dobiju jeste to , da se boja razlije pa dlačice poprimaju izged ” taraba “.To nikako nije “japanska metoda” !

       Naglašavam da je za “japansku metodu” neophodna obuka od strane zastupnika bez obzira na iskustvo koje vaš tatoo majstor poseduje jer se u potpunosti razlikuju materjali , pa i sam način aplikovanja boja.  

Autor : Marija Milivojevic, vlasnica kozmetičkog salona „Studio Maca“ i Nišu.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka