Greške prilikom oblikovanja obrva

11. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega   //   No Comment

Kao što svi znamo loše oblikovane obrve utiču na celokupni izgled lica, pa da vidimo koja pravila ne smemo da prekršimo.

Obrve daju okvir licu, naglašavaju vaše oči i ističu dobre strane izgleda. Ali, žene ih najčešće ili potpuno zanemare, ili postanu “žrtva” preteranog čupanja obrva. Naravno, najbolje je kloniti se oba ova ekstrema. Pravilno oblikovane obrve mogu potpuno promeniti izgled lica i naglasiti vaše najbolje, ali i najlošije strane. Neočupane obrve daju neuredan izgled, ali zato dobro uređene mogu laskati vašem licu i dati vam mladolik, uredniji i svež izgled.


Koje su najčešće greške koje žene naprave kada su u pitanju obrve?

 

Preterano čupanje


Ovo je jedan od najčešćih problema kada su obrve u pitanju. Većina žena i mladih devojaka pre prvog čupanja ne zatraži nikakav savet stručnjaka ili barem iskusnije osobe, pa se lako zanesu i iščupaju više dlaka nego što to uredan i lep izgled zahteva. Ako obrve previše stanjite, oči su manje izražajne, a lice poprima umoran izgled. U poređenju sa jako tankim obrvama koje su bile u modi u prošlom veku, danas su in malo deblje obrve, koje izgledaju prirodno.


Ako ne znate koliko i kada počupati, najbolje potražite savet kozmetičarke  – jednom kada vam ona odredi osnovni oblik, kasnije ćete lako sami održavati idealnu formu.

Crtanje obrva pretamnom olovkom


Ako su vaše obrve retke, nemojte nikako ovaj problem rešavati tamnom olovkom. Ako želite ispuniti obrve, neprirodan izgled izbeći ćete korišćenjem olovke koja je za otprilike dve nijanse svetlija od boje vaše kose. Druga opcija je korišćenje kista i ispunjavanje obrva puderom za obrve. Ako su vam obrve zaita toliko retke, možete koristiti i olovku i puder, ali sa oprezom.

Previše skraćene obrve


Ako obrvama želite dati prirodnu konturu, možete to učiniti tako da ih, prvo pročešljate, a zatim one dlake koje su preduge lagano “dovedete u red” makazicama. Ali pripazite, ako odsečete previše dlaka ili ih jako skratite, uništavate prirodan oblik obrva. Kako biste izbegle ovaj problem, prvo dobro pročešljajte obrve, a zatim skratite, ako je moguće, jednu po jednu dlaku. Skratite samo preduge obrve, a one koje su normalne dužine, nemojte dirati.

 

Prekratke obrve


Kratke obrve izgledaju manje elegantno nego lepo oblikovane, duge obrve, odnosno one prirodne dužine, koje slede konturu oka. Mesto gde vam se obrva treba završavati možete pronaći tako što jednostavno prstima potražite kraj kosti na kojoj počinje obrva. Ako su vaše obrve završile davno pre kraja te kosti, moraćete ih ponovno puštati da izrastu.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka