5 saveta za brži rast kose

9. Oct. 2013.   //   Autor:   //   Kosa, Nega kose   //   No Comment

images-2013-09-kosa_sater_328924646

Foto: Shutterstock

U situacijama kada rešite da skratite vašu dugu kosu, a rezultat ne bude onakav kakav ste očekivali, jedino vam preostaje da sačekate da vaša kosa ponovno poraste kako biste opet imali staru omiljenu frizuru. Donosimo vam nekoliko saveta koji će podstaći rast snažne i lepe kose.

Verovatno je mnogo vas videvši novu frizuru popularne Beyonce, dobilo želju da skrati svoju kosu. Ponekad to može ispasti spektakularno, ali isto tako, u drugom slučaju može biti sasvim suprotno od onoga što ste očekivali. U takvim situacijama jedino vam preostaje da sačekate da vaša kosa ponovno poraste kako biste opet imali staru omiljenu frizuru.

Napravite piling za kožu glave

Svima nam je poznat piling lica i tela, ali šta je sa kožom glave? Zvuči čudno, zar ne? Međutim, zdrava koža ovog područja  podrazumeva i zdravu kosu i veću šansu za brži rast, stoga je piling kože glave obavezni dodatak vašoj uobičajenoj nezi kose. Svakog jutra i večeri iščetkajte svoju kosu mekom četkom – osim što ćete stimulisati kožu glave, podstaći ćete i rast kose.

Unosite proteine

Obzirom da se kosa uglavnom sastoji od proteina, povećani unos proteina podstaći će rast vaše kose. U svoju ishranu uključite hranu bogatu različitim nutrijentima kao što su spanać, kelj, riba, jaja, piletina, orasi i na taj način hranite svoju kosu “iznutra”.

Masirajte koren kose

Masaže ne samo da su prijatne, već mogu vratiti u funkciju blokirane folikule dlaka i ubrzati rast kose. Sledeći put kada budete pod tušem, neka vaša masaža potraje neko vreme –  kosa će vam biti zahvalna na tome.

Uzimajte vitamine

Postoje neki dodaci koje možete uzimati svakog dana za stimulaciju rasta kose. Uzimajte vitamin B7, jer on pomaže održavanju zdravlje vaše kose i noktiju. Takođe vam mogu pomoći i cink, gvožđe, ali i riblje ulje.

Koristite proteinski tretman

Što više boja, izbeljivača i hemijskih tretmana koristite, više ćete oslabiti svoju kosu. Zato obavezno koristite proteinske tretmane, kako biste vašu kosu održali snažnom i zdravom.

http://elle.rs/lepota/beauty-vodic/6894-5-saveta-za-brzi-rast-kose.html

O autoru :