Recepti za goveđi paprikaš sa ukusima koji izazivaju apetit

1. Feb. 2014.   //   Autor:   //   Recepti, Slane đakonije   //   No Comment

Pomenite govedinu i većini ljubitelja mesa već ide voda na usta. Zamislite neverovatan miris koji izaziva apetit kako dopire iz vaše kuhinje kada počnete da spremate ovaj paprikaš. Nekoliko proverenih recepata za goveđi paprikaš će da učine da vam voda krene na usta. Uvek je mudro da istražite ono što je na raspolaganju i da to proverite. Kada istrošite sve dostupne recepte, postaćete profesionalni šef, spreman za takmičenje u paklenoj kuhinji, a da se i ne obučavate za to. U slučaju da se pitate o čemu se ovde u stvari radi, to jednostavno znači da je gotovo nemoguće da isprobate sve raspoložive recepte jer se stalno dodaju novi.

Evo nekoliko recepata koje možete da spremite u vašoj kuhinji. Među njima je goveđi paprikaš sa prženim belim lukom, starinski sa zimskim povrćem, goveđa rebarca sa đumbirom i paradajzom i između ostalog i Irski paprikaš. Ono što treba da upamtite je da svi ovi paprikaši imaju različite sastojke i čine ih onim što jesu, ali glavni sastojak je očigledno govedina. Kako ne bi bilo moguće da vam se objasni kako se sprema svaki od njih, analizirali smo samo Irski goveđi paprikaš.

govedji paprikas

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike peršuna, 10 zgnječenih češljeva belog luka, 425ml crvenog vina, 1 kašika majčine dušice, 18 celih gljiva, 12 malih glavica luka, so i crni biber, 175g slanine isečene na trake, 1/2kg govedine isečene na kocke, 3 šargarepe isečene na četvrti ili 12 malih opranih šargarepa, 423ml goveđe ili pileće supe, 50g maslaca i 50g brašna. Kada pripremite ove sastojke spremni ste da krenete u akciju i spremite jedan od najaromatičnijih goveđih paprikaša.

Priprema:

Na jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje a zatim dodajte slaninu i govedinu i pržite dok ne porumene, zatim izvadite iz posude. Ubacite gljive, šargarepu i luk jedno po jedno dodajući i začine. Vratite nazad meso i dodajte beli luk i aromatično bilje i ulijte goveđu ili pileću supu i crveno vino, pustite da se kuva na veoma slaboj vatri oko jedan sat. U drugoj šerpi zagrejte maslac i brašno oko dva minuta. Kada se povrće i meso dobro skuvaju, izvadite ih i ostavite supu. Ugrejte supu, dodajte kašiku zagrejane smeše maslaca i brašna i mešajte dok se ne zgusne, zatim vratite meso i povrće. Ukrasite iseckanim peršunom i servirajte vruće sa romantičnim dodacima.

Nakon spremanje ovog izvrsnog jela, sve što treba da uradite je da ga probate i posle njega ćete definitivno da poližete prste. Ovaj sjajni paprikaš može da se jede u bilo koje doba dana. Ako ima ostataka, možete da ih iskoristite za sledeći obrok. Zašto da ne probate ove recepte za goveđi paprikaš i zadovoljite vašu želju za mesom. Sledeći put biste izabrali drugi recept a oni su svi ukusni.

O autoru :