Četiri načina senčenja kose: Ombre, sombre, balajaž i flambojaž

6. Apr. 2015.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Ombre, sombre, balajaž ili flambojaž? Otkrijte kakvo senčenje kose je u pitanju i odaberite metodu koja vam najviše odgovara ovog proleća.

Balayage-vs-Flamboyage-vs-Ombre-vs-Sombre-vs-Foiling
Poslednjih godina apsolutnu dominaciju na polju farbanja kose imala je ombre metoda i njene varijacije. Manje i više oštri prelazi smenjivali su se u vrhu najtraženijih opcija, a onda je po frizerskim salonima počela da se čuje reč balajaž, a zatim i flambojaž.
Nove tehnike senčenja kose ubrzo su postale veoma tražene, ali su mnoge pripadnice nežnijeg pola ostale zbunjene i ne znaju za koju vrstu farbanja da se opredele: ombre, sombre, balajaž ili flambojaž.

Ombre je za devojke koje žele postepeni prelaz iz tamne u veoma svetlu nijansu. Međutim, rezultat je najčešće veliki i nagli kontrast.

Sombre bi se mogao nazvati „mekši ombre“. Preciznije, tehnika farbanja je ista, tapiranjem se uklanja kosa koju ne želimo da ofarbamo, ali su tonovi podloge i novih nijansi bliži, pa je rezultat nešto prirodniji izgled.

Balajaž frizeru dopušta najveću umetničku slobodu. Idealan je za devojke koje žele kontrast, ali ne toliko udaljen od korena dlake.

Kod flambojaža se koristi lepljiva traka koja se pritisne na pramen, zatim se podigne, a preostale vlasi oboje.

Efekt je izuzetno prirodan bez ikakvih crta, naglih prelaza, izraslog tamnijeg dela i jednostavno rečeno čudesno izgleda.

Odaberite opciju koja vam se najviše dopada i naredne sunčane dane dočekajte sa „suncem u kosi“

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka