Christian Dior Proleće/Leto Kolekcija – Paris Fashion Week

8. Oct. 2015.   //   Autor:   //   Moda, Modni kreatori   //   No Comment

Izvanredni i mirisni cvetovi su nekada bili glavna inspiracija francuskog kultnog dizajnera Christian Diora.

Od tada cveće svojom krhkom i suptilnom lepotom nežno dodiruje sve kolekcije Christian Diora, uključujući i potpuno novu Dior proleće/leto 2016 kolekciju koja je otkrivena pod pokroviteljstvom talentovanog belgijskog dizajnera Raf Simonsa, koji je oduvek sa toliko žara želeo da sačuva legendarni stil Diora u svim svojim kolekcijama.

Raf Simons je u saradnji sa umetnikom pejzaža Eric Chauvinom napravio pravu planinu prekrivenu sa 400.000 delfinijuma da ukrasi pistu za svoju prolećnu reviju. Upravo kao u bajci otvorila su se magična vrata planine i pistom su prošetale desetak slatkih i nežnih vila. Magični štapići su, nažalost, nestali. Raf Simons je trebao da brine da se svi snovi te večeri u Parizu ostvare.

Početak Dior proleće 2016 kolekcije obiluje crno-belim klasičnim haljinama, i komadima koji su ispunjeni prolećnom atmosferom i cvetnim laticama. Revija je otvorena odelima sa belim šortsevima, sa šlepom, koji je oponašao cvetne latice, strukturu koja se protezala duž cele revije.

Crne sakoi i prsluci su efikasno stilizovani karnerima. Međutim, ono što savršeno ide uz rascvetanu planinu bile su eterične i smerne prozračne mini i maksi haljine prekrivene laticama. Pleteni Crop-topovi u teget, plavoj i Magenta pink nijansi će po svemu sudeći biti najveći trend za sezonu proleće/leto 2016 uglavnom zbog sjajnih rukava koji vizuelno donose vitkim damama široka i jaka ramena.

Sve u svemu, u Dior proleće 2016 reviji se osetio futuristički i minimalistički stil, gotovo lišen motiva, dezena i svetlucavih detalja. Samo je nekoliko kaputa bilo ukrašeno crno-crvenim i crno-roze prugama. Romantične marame čvrsto su pričvršćene oko vratova modela i onda se neočekivano pretvaraju u ogrlice kada je blistavi kamen vezan za njih.

Pogledajte sjajnu reviju legendarne modne kuće Dior koja je odžanu u Parizu.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka