Odlični make-up trikovi za devojke koje nose naočare

18. Oct. 2015.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

10 odličnih saveta

naocare3-490x328

Nošenje dioptrijskih naočara danas više ne predstavlja nikakav estetski problem jer je ponuda raznih modela u optikama stvarno bogata.  Svako može pronaći moderan okvir koji će se uklopiti u njegov styling i odgovarati određenom tipu lica.

Mnoge osobe naočare nose kao modni dodatak, a ne kao potrebno optičko pomagalo. Odabir pravog okvira vašem stylingu može dati poseban i upečatljiv stil.

Danas vam donosimo nekoliko make-up trikova koji će vam odlično poslužiti nosite li naočare. U nastavku saznajte o čemu je reč…

1. Neutralne boje

Nosite li naočare, ne morate mnogo brinuti o šminki na očima. Ponekad su, posebno za dnevne kombinacije, naočare dovoljne same po sebi pa na oči nije potrebno stavljati make-up. Imate li upečatljiv okvir, najbolje je da make-up ostane neutralan.

2. Nosite jarke boje na usnama

Devojkama s naočarima jako dobro pristaju ruževi upečatljivih nijansi. I dok je za make-up na očima najbolje da bude u neutralnim tonovima, s bojama na usnama možete eksperimentisati. Crvena, pink, narandžasta… Koju god boju ruža za usne odabrali, nećete pogrešiti.

3. Možete nositi maskaru

U mnogim tekstovima s make-up savetima tvrdi se kako maskara i naočare ne idu zajedno, ali to je samo mit. Maskara će samo istaknuti vaše oči koje su sakrivene iza naočara pa se ne bojte koristiti je.

4. Koristite tuš za oči

Tuš odlično pristaje devojkama s naočarima pa se nemojte ustručavati koristiti ga. Najbolje je koristiti crni tuš koji će vam istaknuti oči, ali možete eksperimentisati i s drugim bojama.

5. Liniju tuša prilagodite debljini okvira za naočare

Imate li tanje okvire za naočare tada bi linija tuša za oči takođe trebala biti tanja, i obrnuto, odnosno, ako su okviri vaših naočara malo deblji, slobodno nanesite i deblju liniju tuša.

6. Nemojte zaboraviti rumenilo
naocare-sminka
Nosite li naočare, dobro će vam stajati rumenilo. Malo ružičaste na obrazima razbiće ozbiljnost koju naočare daju vašem licu.

7. Oči istaknite šljokicama

Odlična stvar vezana uz naočare je da one mogu uvećati vaše oči pa je dodavanje šljokica na donji deo kapka odličan način za privlačenje pažnje.

8. Smokey eyes

Nosite li naočare to ne znači da ne možete nositi smokey eyes. Samo kod ovog načina šminkanja podebljajte liniju kako bi istaknuli oči ispod naočara.

9. Istaknite obrve

Vaša bi obrve svakako trebale biti lepo oblikovane nosite li naočare. Stoga pripazite na oblik svojih obrva i neka vam one uvek budu uredne. Možete koristiti olovku za oči u boji vaših obrva i njome iscrtati obrve tako da budu punije i upečatljivije.

10. Koristite olovku za oči

Ako vam oči zbog naočara deluju minijaturno možete ih istaknuti pomoću olovke za oči. Nanesite olovku ispod donjih trepavica i na donji dio kapka i vaše će oči odmah izgledati veće. Ako vam oči zbog naočara izgledaju nenormalno velike, pripazite s nanošenjem olovke. Nanesite malu količinu olovke ispod donjih trepavica i nemojte preterivati sa šminkom na očima.

Nosite li naočare? Kakve make-up trikove koristite?

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka