Layage: Novi trend senčenja koji frizeri smatraju glavnim trendom farbanja kose u

8. Feb. 2016.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Nakon balayage, ponovo nam stiže novi trend koji, prema prvim proračunima i nagađanjima pretenduje da nadmaši popularnost svih dosadašnjih tehnika farbanja. Uostalom ko ne želi da ima frizuru koja će učiniti da izgledamo kao da smo stalno na godišnjem odmoru?

Layage je najnoviji metod posvetljivanja i senčenja kose koji naglašava naš oblik frizure i deli pramenove u glavne sekcije, dok se boja širi i prepliće na samim krajevima kose.

Tehnički, layage je suptilnija verzija ombrea i može se koristiti za stvaranje prirodnih, suptilnih tonova ili jednostavno za osvežavanje kose, kada prirodnoj boji treba malo blistavosti i sjaja. Posebno su bitni sami krajevi kose koji treba da dobiju efekat prosvetljenosti, koja se postepeno gradi i nadovezuje na ostatak kose.

Dobra stvar kod ovog novog trenda je što ga mogu poneti gotovo sve devojke, nezavisno od boje kose. Ako ste plavuša, možete probati efekat sunca u kosi, poput Gigi Hadid, a ako ste tamniji onda layage može da prosvetli vaše krajeve poput Lily Aldridge. Druge poznate dame koje su već hrabro odlučile da isprobaju novi trend su Miranda Ker, i naravno- kraljica tranformacija Rihanna.

files

Razlika između balayage i layage tehnike

“Layage, poput balayage je tehnika u kojoj frizer slobodnom rukom oslikava pramenove, kako bi formirao kohezivan spoj komplementarnih tonova koji pružaju dimenziju i dubinu vašoj kosi”, kaže Michael Kelly, frizer u Taylor Taylor at Liberty London salonu.

Za razliku od balayage, ova tehnika se primenjuje dok vi odmarate glavu na specijalno napravljenom stolu, a frizer vaše krajeve premazuje bojom uz pomoć četkice.files (1)

“Balayage je tehnika koja treba da pruži kosi prirodan efekat blistavosti i sjaja, poput onog koji nastaje od sunca, dok je layage mnogo drugačija vrsta posvetljivanja kose”, dodao je Michael.

Naime, nova boja kose treba da se postepeno gradi, prepliće i stapa sa prirodnom bojom vaše kose tako da izgleda kao da ste upravo došli sa egzotičnog putovanja.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka