Najpopularniji make up ove sezone – “cut crease”

25. Feb. 2017.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

Makeup trend koji će posebno odgovarati ženama sa spuštenim kapcima

 

Makeup trendovi (kao i oni modni) stalno se vraćaju. Tako će ove godine jedan od najpopularnijih makeup lookova biti povratnik iz šezdesetih

Ova tehnika šminkanja očiju odnosi se na jasno definisanje pregiba oka s dve prilično različite nijanse senki (često svetlije i tamnije) kod linije pregiba oko – i to bez (ili s veoma malo) blendanja između njih – kako bi prelaz bio jasan.

Kada se ispravno uradi, ovo može biti veoma dobar look posebno za osobe sa srednje do jako spuštenim kapcima – jer vizuelno podiže kapke,  a oči se čine otvorenijima. I što je najbolje možete ga nanetii nežno i diskretno ili veoma dramatično zavisno od vašeg raspoloženja.

Ako ste tek početnik ku šminkanju ili to ne činite baš često, dobar savet je da krenete s diskretnijim bojama senki, i intenzitet zadržite na spoljašnjem uglu oka. Krenite lagano i polako nadograđujte intenzitet senke. Najbolji način je da gledate ravno u ogledalo kako biste točno pogodili gde želite da vam “novi” pregib kapka počinje, potegnite liniju gde ga želite i zatim blendajte senku prema gore.

No krenimo korak po korak…

1.Najprie na celi gornji kapak nanesite svetliju senku ili senku u boji kože koje će biti podloga za kasnije lakše blendanje tamnijih senki.

2. Olovkom za oči (želite li nešto diskretnije odaberite smeđu boju) na spoljašnjem uglu kapka od zadnjeg kraja oka iscrtajte V oblik, a zatim liniju potegnite duž linije pregiba kapka. Prema unutrašnjem uglu oka smanjite pritisak olovke kako bi postepeno postala tanja i neprimjetnija.

3. Kada to nacrtate trebalo bi izgledati otprilike ovako. Nemojte se uzbuđivari ako vam nije uspelo iz prve. Obrišite i krenite ispočetka.

4. Koristeći malu četkicu za senku izblendajte gornji deo linije povučene olovkom na gornjem kapku. Donju ostavite kako je, jer ćete kasnije ionako preko nje preći ajlajnerom za oči.

5. Koristeći tu liniju na gornjem kapku kao vodilju, i u nju mekanom četkicom nanesite smeđkasto ili neko drugu senku po vašoj želji – i blendajte ga prema gore. Donji deo linije mora ostati “čist” i precizan.

6. Na donji kapak nanesite crni ajlajner za oči i produžite ga u “krilce” kao na slici.

7. Senku koje ste ublendali na gornji kapak, ono kojim ste ublažili gornju liniju na pregibu kapka nanesite i na spoljašnju polovinu donjeg kapka, uz liniju trepavica.

8. Za kraj nanesite dva ili tri sloja crne maskare ili za još dramatičniji efekat veštačke trepavice.

Postoji još puno tehnika koje možete koristiti kako biste uradili cut crease makeup.

Pogledajte ove Youtube tutorijale…

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka