Pravilno se našminkajte prema svom obliku očiju

20. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Tutorijali   //   No Comment

Zavisno od oblika očiju birajte boju senke i načine šminkanja

Svaka žena je jedinstvena i lepa. Isto tako ne postoji savršena žena bez ijedne mane. Što se lica tiče, manje mane mogu se lako ispraviti pravilnim make-upom i to u tolikoj meri da mogu postati i prednosti. Svaka bi žena trebala znati kako najbolje naneti šminku koja će isticati njenu prirodnu lepotu i činiti je još privlačnijom. Ovog puta mi ćemo se koncentrisati na oblik očiju – zavisno od njega birajte različite boje i načine šminkanja….

Makeup za uvučene oči

 

Ako imate uvučene oči izbegavajte tamne senke. Radije birajte svetlije (i svetlucave senke, nijanse ružičaste, boje breskve i boje peska) jer će one otvoriti pogled i oči će izgledati veće. Senku nanesite od unutrašnjeg ugla oka prema spoljašnjem i onda još malo prema napolje. Ako se koristite sa dve nijanse, onda svetliju nanesite po kapku, do pregiba, a tamniju (ali ne pretamnu boju!) na pregib oka i malo iznad njega. Kistićem pomešajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše vidljiv. Pogled će otvoriti i tuš na gornjem kapku, ali u tankoj liniji. Maskaru obavezno nanesite na gornje i donje trepavice.

Makeup za široko razmaknute oči

Ako vam je razmak između očiju veći od širine jednog oka, onda imate razmaknute oči. Daljinu između očiju možete smanjiti ako koristite najmanje dve nijanse senke, tamniju nanesete na unutrašnji ugao oka i sve do sredine kapka. Od sredine pa prema spoljašnjem uglu nanesite svetlije nijanse. Pomešajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše vidljiv. Oči (i gornji i donji kapak) iscrtajte tušem ili olovkom za oči.

Makeup za blizu postavljene oči

Ako vam je razmak između očiju manji od širine jednog oka, onda imate blizu postavljene oči. Nanesite korektor na unutrašnji ugao očiju. Tušem ili olovkom iscrtajte liniju na gornjem kapku – i to tako da je veoma tanka na unutrašnjem uglu oka i sve šira prema spoljašnjem. Na uglu donjeg kapka nanesite olovku, ali samo na spoljašnji deo oka. Svetlu senku nanesite na unutrašnji ugao oka, do sredine kapka, a od sredine do spoljašnjeg ugla tamniju senku. Pomešajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše vidljiv. Maskaru naglašenije nanesite na spoljašnjem uglu oka.

Makeup za spuštene oči

Ako vam je spoljašnji ugao oka okrenut prema dole za početak nanesite tuš na gornji kapak – crtu na spoljašnjem uglu oka produžite nakon završetka kapka i lagano je zavijte prema gore. Svetlije nijanse senke  nanesite na unutrašnji ugao oka i po kapku, a  tamnije u pregib spoljašnjeg ugla  oka i to „prema gore i ka napolje“. Cilj vam je takozvani „mačkaste oči“ look. Maskaru nanesite obilno na oba kapka.

Makeup za bademaste oči

Imate sreće jer vama svaki način šminkanja odgovara, ali ako ih želite posebno istaknuti nanesite svetlu, neutralnu senku od trepavica do obrva, srednju nijansu senke po celom kapku do pregiba, a tamnu nijansu na spoljašnji ugao kapka. Naravno, pomešajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše vidljiv. Koristite tuš za oči na gornjem kapku kako bi oči izgledale veće – ako želite okruglije oči tuš nanesite samo do ugla kapka, a za orijentalni, mačkasti look liniju nastavite nakon završetka kapka i lagano je zavijte prema gore. Maskaru nanesite na gornje i donje trepavice, sa nagaskom na uglove oka.

Make up za oči sa spuštenim kapcima

Nanesite svetlije senike na unutrašnji ugao oka i kapak. Zatim nanesite tamnije senke na pregib kapka i nabor. Tuš nanesite na gornji kapak da otvorite pogled. Maskaru nanesite na gornje trepavice.

Makeup za male oči

Nanesite svetlu, pastelnu senku na kapke. Tamniju senku nanesite na pregib kapka. Ispod obrva nanesite highlighter ili svetlu (belu do boje kože) senku. Gornji kapak iscrtajte tušem, ali ga razmažite ili ublažite senkom da ne bude previše vidljivo. Maskaru nanesite na gornje i donje kapke.

Makeup za izbuljene oči

Nanesite tamniju senku po celom kapku i u pregib kapka (izbegavajte sjajne senke). Ispod obrva nanesite svetliju nijansu senke. Tuš ili olovku nanesite na gornji i donji kapak. Maskaru nanesite na gornje trepavice i uvijte ih uvijačem za trepavice. 

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka