Učite od profesionalaca: 5 trikova koje poznati šminkeri redovno koriste

5. Feb. 2017.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

Apsolutno svaki proizvod koji se našao na ovaj maloj, ali višestruko korisnoj listi može da posluži u makar dve svrhe.
Postoji razlog zbog koga naziv make up artist, u svom nazivu sadrži reč umetnik. Njihov pribor za rad sadrži čitave palete boja, najrazličitije vrste proizvoda, četkica i sve to primenjeno na potpuno različitim tipovima kože i oblicima lica.

Za odličan rezultat zaista je neophodno biti umetnik, naročito ukoliko klijent ima zahtevnu kožu ili nešto želi da prikrijite, a druge delove lica da naglasi.

Zbog čega neretko smatramo da su proizvodi koji koriste šminkeri poznatih dama ne samo mnogobrojni i izuzetno visokog kvaliteta, već verovatno i potpuno nedostupni nama običnim smrtnicima.

Zato će vas baš kao i nas, izuzetno iznenaditi to što i svetski poznati šminkeri neke od proizvoda koriste za više namena i u potpuno različite svrhe, a trikovi kojima se služe vam verovatno nisu ni pali na pamet, a ni vašoj šminkerki.

1. Puder u prahu

Monika Bluder šminkerka mnogih poznatih dama, među kojima su Megan Fox, Jessica Alba i Emilia Clarke, otkrila je jedan od svoji trikova koji redovno primenjuje prilikom šminkanja.

Naime, Bluder puder u prahu koristi ne bi li trepavice dobile dodatno na gustini i to tako što nakon prvog nanošenja maskare na trepavice četkicom nanosi puder, a potom ih premazuje još jednim slojem. Efekat je fantastičan, samo obratite pažnju na oči prelepe Emile Clark.

2. Balzam za usne

Jeste li primetili kako je Olivia Palarmo uvek izgleda sveže, a šminka na njenom licu nikada nije teška? Za to je kriv Daniel Martin i njegovi neverovatni šminkerski trikovi, među kojima važnu ulogu igra balzam za usne koga Daniel koristi kao hajlajter, senku za oči i rumenilo!

Neverovatno, zapanjujuće efektno. Stavite malo balzama na jagodice nakon nanošenja rumenila i dobićete instant sjaj. Isto važi i za senke, malo balzama na kapcima učiniće vaš pogled bukvalno blistavim.

3. Krema za lice

Nalazi se u neseseru svakog šminkera, ali ne kao podloga, već kao dodatak puderu i korektoru. Sa savršeno prekriven ten pomešajte tečni puder i korektor sa kremom i tako ih nanesite na lice.

4. Rumenilo

Mat ruževi za usne zadržali su se u beauty svetu i nakon zimske sezone, da biste postigli ovaj efekat na usnama nije neophodno da kupite mat karmin, već vrlo jednostvo nakon nanošenja svog omiljenog ruža, na usne utapkajte prstima malo rumenila.

5. Bronzer

Ne možete da zamislite svoje oči bez ajlajnera, ali vas često izluđuje to što delujete previše našminkano i zato uvek odustajete od senke? Da bi vam oči bile istaknute i zadržale blistav izgled nije vam ni potrebna senka, već bronzer. Ovaj trik na svojim klijentima redovno praktikuje Carissa Ferreri, zbog čega bronzer naziva omiljenim duplim beauty proizvodom.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka