Sedam trikova: Saveti za letnju negu lica i ruku

6. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Nokti   //   No Comment

Znate da je krema za zaštitu od sunčanja najjeftiniji i najefikasniji saveznik protiv pojave bora? Za negu kože i ruku tokom leta predlažemo vam još par proverenih trikova.

Balzam na lice

slika.phpTen vam je nekako "ispran", siv, bez sjaja? Nanesite prstom sasvim malo balzama za kožu (ili usne) na vrh jagodica. Lice će odmah zablistati. Ostatak stavite na usne i na kožicu oko noktiju.

Uravnotežena higijena

Ne perite lice i kosu agresivnim sredstvima za čišćenje, a pazite i da pranje (ribanje) ne bude često. Kožu i kosu čestim pranjem lišavamo njihovih prirodnih ulja.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija!

Ovo je ključno za čisti mladenački ten. U prostorijama i klimi u kojoj radimo dehidratacija je uobičajena. Koristite zato proverene proizvode za negu koji vlaže kožu.

Nega suve kože

Oni među nama koji imaju suvu kožu, lice trebaju temelno prati samo uveče i to uz pomoć mleka za čišćenje kojeg ćete naneti na krpicu. Ovo je odličan prirodni piling.

Izaberite pravi tečni puder

Ako koristite tečni puder neka nijansa bude što sličnija vašoj puti. Za suvu kožu je najbolji puder koji je pomalo kremast ili reflektuje svetlost dok je za masnu kožu dobar hidratantni puder koji daje svilenkasti ton.

Lak na nokte

Nemate vremena za manikir? Sloj laka u nijansi kože garantuje uglađen utisak.

Oblikujte obrve

Čak i ako ste tokom leta odustali od šminkanja nemojte zanemariti oblikovanje obrva. One će dati velik doprinos celokupnom izgledu vašeg lica.

Izvor

O autoru :

Administratorka sajta Šminkerka