Kako naneti hajlajter?

16. Jan. 2019.   //   Autor:   //   Make-up, Tutorijali   //   No Comment

Ne postoji bolji način da vaše lice trenutno izgleda, blistavije, zdravije i budnije od hajlajtera. Ovo važi sve dok ga stavljate na prava mesta. U nastavku, pogledajte gde bi trebao ići highlighter, a gde definitivno ne bi trebao. Možete ga nanositi prstom, četkicom ili beauty blenderom. Takođe zavisi od tipa hajlajtera, može biti u prahu, kamenu, kremasti i tečni.

Prvi korak: Pronađite pravu nijansu hajlajtera.

Većina hajlajtera su u zlatnim podtonovima. To je zato što topli tonovi uglavnom izgledaju sjajno na većini tonova kože. Ali ako imate tamniji ton kože, isticanje sa više roze i ljubičaste boje će se još više sjajiti. Ako ste srednje do srednje tamniji ton, breskve, korali i mandarine izgledaju sjajno na vašoj koži. A ako želite ekstremni highlighter koji će se videti sa Google satelitskih mapa, pokušajte nijansu bele, ljubičaste ili ledeno ljubičaste.


Photo: The Cut

Drugi korak: nanosite ga u obliku slova C.

Hajlajter ne ide na isto mesto kao rumenilo; trebalo bi da bude iznad njega. Osmehnite se i stavite prst pravo na jagodicu – to je pravo mesto. Zatim pomerite prst oko 2 milimetra iznad toga – to je mesto gde želite da počnete sa hajlajtovanjem. Nanesite hajlajt počevši odatle i krećući se u obliku slova C, sledeći putanju koja ide od gornje tačke jagodice do orbitalne kosti i gore ka strani oka. Gde stati? “Kada dođete do kraja obrve”, Cilj je da se osvetle ovi delovi lica i da se pažnja usmeri sa delova koji su više u senci (kao što su tamni krugovi oko očiju).


Photo: The Cut

Treći korak: Istaknite liniju iznad usana. Obrazi dobijaju većinu hajlajtera, ali postoje i druge tačke. Pokušajte da lagano utapkate malo hajlajta iznad sredine gornje usne (luk kupidona), što pomaže da usne izgledaju punije.

Četvrti korak: Dodajte suptilni sjaj niz nos.


Photo: The Cut

Ne želite da preterujete sa isticanjem nosa; “Želim sjajniji nos” je nešto što niko nikada nije rekao. Ali malo isticanja može naglasiti kosti nosa i učiniti da izgleda malo više ispupčeno. Pomoću prsta, lagano ga povucite preko mosta nosa i tapnite malo na vrh.


Photo: The Cut

Savet: Ima nekoliko delova lica treba izbegavati. Nemojte isticati predeo ispod očiju – stavljanje hajlajtera može imati efekat isticanja vaših kolutova ispod očiju, što nikome nije cilj. Ako se nađete ispod oka, gde obično stavljate korektor, otišli ​​ste predaleko.I bilo bi dobro da ne ističete bradu.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka