Kako pravilno blendati senke na očima?

16. Jan. 2019.   //   Autor:   //   Make-up, Tutorijali   //   No Comment

Kada je u pitanju savršeno nanošenje senke, svi se možemo složiti da je blendanje više nijansi najteži deo. Dok birate pravu nijansu za boju vaših očiju i gledate beskrajno mnogo načina šminkanja očiju , izgleda da je teško, uraditi pravu stvar. Srećom, blendanje senki nije tako teško kao što mislite. Svodi se na prave alate, tehniku, poznavanje oblika oka i sve druge stvari, kao i puno vežbe. Nastavite čitati naše savete.

Savet 1: Blend, Blend i Blend

Prvo pravilo sjedinjavanja senki za oči je da uradite upravo to: pomešajte, pomešajte, pomešajte! Razlog za ovaj određeni tip blendanja je što se više uklapate u senku, to će izgledati besprekornije. Za to je najbolje koristiti četkicu za senčenje, jer možete dobiti bolji efekat blendanja tako što ćete okretati vrh četkice kružnim pokretima u nabor kapka. Sada postoji takva stvar kao previše blendanja – što može dovesti do blatnog izgleda. Ključ je da se nijanse dovoljno spoje, da ne postoje oštre linije, ali ne toliko da se boje ne osećaju kao jedna nijansa.

Savet 2: Tranzicione nijanse su ključne

Prilikom nanošenja senki, važno je da počnete tako što ćete odatle postaviti prelaznu boju. Ovo će zaustaviti vaše senke da se pojave svuda i stvoriće taj besprekorni, mešani efekat. Vaša tranzicijska nijansa je takođe prilika da definišete svoj pregib, koji daje vašim očima oblik i podržava vaš ukupni izgled make up-a. Kada birate boju, izaberite neutralnu, mat senku koja je nekoliko nijansi dublja od tona vaše kože. (Koristite vašu omiljenu konturnu nijansu kao vodič.)  

Savet 3: Pripazite na tip i teksturu

Tip i tekstura senki za oči imaju mnogo vrsta završnih obrada i tekstura. Od šimera i sjajnog, do mat i krem senki, postoje specifične tehnike blendanja i nanošenja za svaku od njih. Ako vam senka za oči ima hladan završetak, ograničite je samo na pregib (orbitalni luk), i malo izblendajte s ravnom četkom za senke za veći učinak. Ako je svetlucava, uklopite se samo na kapak. Za krem senke, možete biti liberalniji sa blendanjem, posebno ako je nijansa prirodna. Mešajte sa prstom počevši od kapka, sve do kosti obrve.  

Savet 4: Upoznajte oblik očiju

Različiti oblici očiju zahtevaju različite tehnike blendanja, tako da ne očajavajte ako vam vodič za nanošenje senki ne funkcioniše. Oči od bademastog oblika mogu poludeti u svom naboju, dok žene sa spuštenim kapcima moraju malo više da rade kako bi osigurali vidljivost njihovih senki kada su im oči otvorene. Treba to da vidite u akciji? Pogledajte tutorijale..

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka