Beauty saveti

30. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Lifestyle, Make-up, Nega tela, Zdravlje   //   No Comment

Uvek ista priča: spremate se za izlazak, a iznenada se pojavila bubuljica nasred nosa ili vam se spljoštila frizura. Nisu to nikakvi problemi!

Pročitajte savete koji slede:

Nadražena koža


Koža vas zateže, naglo pocrveni i postaje hrapava? Što pre morate ukloniti ono što je opterećuje i nadražuje, a najbolje ćete to učinti blagim mlekom za čišćenje lica. Nakon toga namažite kožu pH netralnom kremom. Ona umiruje kožu i pojačava njene prirodne snage.

Bubuljicama nikad kraja


bubuljiceUsprkos svakodnevnom čišćenju, u porama nosa redovno se nakupljaju masnoće i nečistoće, koje ih začepljuju i stvaraju mitesere. Kao hitna pomoć protiv mitisera poslužiće vam flasteri koji vežu nečistoću iz bubuljica i izvlače je napolje.

Umorno lice


Ako vam lice izgleda suvo, kratko zatvorite oči i poprskajte ga termalnom vodom. A kad stignete kući, skuvajte pola litre čaja od kamilice, ostavite da se malo ohladi, pa u njega umočite peškir sa kojim zatim prekrijte lice na desetak minuta. Koža lica vrlo će se brzo oporaviti nakon toga.

Upomoć, herpes!


Herpes nastane uvek u najgore vreme, uglavnom zbog stresa ili kad se telo bori sa povišenom temperaturom. Čim počnete osećati da herpes izbija, namažite ga kremom, a ako ste zakasnili, najlakše ćete ga isušiti pastom za zube.

Otečene oči


Probudili ste se podbuli toliko da se ne možete pogledati u ogledalo? Iz frižidera izvadite dve kašike koje ste prethodno hladili desetak minuta. Prekrijte njima oči na nekoliko minuta i nadutost će nestati. Može vam pomoći i lagana masaža prstima u području kapka, između obrve i očne jabučice.

Previše počupanih dlačica


Ako je na mestu gde su nekad u obrvi bile dlačice ostalo previše vidljivih rupica zbog nepažljivog čupanja, obrve samo prebojite mekanom olovkom crne ili smeđe boje.

krastavciUmor oko očiju


Oči ce vrlo brzo izgledati sveže i odmorno ako ih samo nakratko prekrijete sa dva koluta svežeg krastavca. Isti učinak imaće i krema sa ekstraktom krastavca koju lagano namažete oko očiju.

ispucale usneIspucale usne


Koža usana mnogo je tanja od kože na ostalim delovima tela. Namažete li usne medom, trenutno ćete im pružiti pravu negu, a važno je da ih i dalje mažete i negujete. Upotrebljavajte balzam za usne sa prirodnim ekstraktom nevena, koji je poznat po lekovitom delovanju na kožu.

Senke ispod očiju


Za prekrivanje tamnih kolutova oko očiju najbolje je kao prvu pomoć uzeti korektor. Izaberite boju nijansu svetliju od vaše prirodne boje tena, nanesite je na kožu i lagano utapkajte.

Bezizražajan pogled


Oči su vam beživotne i nemaju sjaja? Namažite maskaru! Izgledacete odmah i sveže i budno. Ako ste plavuša, trepavice obojite smeđe, a ako ste tamnokosi, uzmite crnu boju.

Razmazana maskara


Tamne mrlje i crne mrvice maskare oko ociju stvarno ne izgledaju lepo. Osušene tragove lako možete ocistiti četkicom, a preostale mrlje premažite balzamom za usne, pa lice obrišite papirnom maramicom. Potom lice iznova napuderišite.

Prenaglašene obrve


Obrve koje nakon bojenja kose izgledaju pretamno i pregusto možete ublažiti komadićem vate i sredstvom za uklanjanje make-upa, koje čvrsto utrljajte u obrve. Iznenadćete se krajnjim izgledom.

Bledilo lica


Lepi, nežno bronzani ten najbrže ćete postići kremom za samopotamnjivanje, a druga mogućnost je da na dnevnu kremu debelom četkicom nanesete puder boje zemlje.

Presjajan ruž


Obraze ste zarumenili ružem, sad vam se čine presjajni. Taj problem ćete jednostavno rešiti nanošenjem sloja providnog kompaktnog pudera, što ce znatno umanjiti sjaj.

Bore ljutnje na čelu


Malo gimnastike trebalo bi pomoći. Položite dlanove na celo tako da donji deo dlana prislonite na obrve. Podignite kožu prema gore i tako čvrsto držite neko vreme. Zatim pogledajte prema podu i u isto vreme podignite čelo u suprotnom smeru od smera pritiska koji osećate. Opustite lice nakon svake vežbe tako da obrve nekoliko puta brzo podignete i opustite.

Rumenilo-neizostavni-dio1Rumenilo u naboru kapka


Rumenilo se naročito često skuplja u pregibu kapka kod žena kojima je očni nabor jako naglašen. Nakupljanje rumenila u tom naboru možete izbeći tako što ćete kapke prethodno namazati podlogom i puderom.

Sjajna koža lica


Nesretna T-zona tokom dana postaje sve vidljivija. Ne brinite, radije nabavite matirajuće jastučiće za lice i njima lagano lupkajući pređite preko lica. Masnoća će začas nestati.

Umor


Akupunktura prstima može biti od velike koristi kad ste napeti i umorni. Namažite ruke sa malo kreme i ritmično masirajte trougao između prstenjaka i palca. Odvojite nekoliko minuta za ovu masažu. Uz to izađite na svež vazduh i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite.

Slab san


Da biste osigurali mirnu i okrepljujuću noć, neposredno pre leganja u krevet napravite popis svih zadataka i obaveza koje vas čekaju idućeg dana. Pre spavanja dobro provetrite sobu, a temperatura vazduha neka ne bude viša od 18 stepeni. Dobro zamračite sobu u kojoj spavate jer, što je svetlija, to ćete laganiji san imati.

Loše raspoloženje


Nasmešite se sami sebi već sa prvim pogledom u ogledalo i povremeno obucite odeću živih boja. Crveno stvara osecaj snage, žuto podiže raspoloženje. Na putu do posla slušajte muziku za dobro raspoloženje, a na svoj radni stol postavite vazu prolećnog cveća.

Neprestani stres


I posao i kolege i kućne obaveze i porodica već su vam se svojim zahtevima popeli navrh glave? Uzmite predah, sednite uz otvoren prozor ili na otvoreno, pa zatvorenih usta i kontrolisano duboko udišite vazduh. Izdišite uz lagano ispuštanje zvuka kroz lagano otvorena usta.

Bleda koža


Spremate se provesti prvi vikend na vazduhu posle zime, ali koža vam je bela poput mleka? Budući da ipak ne želite izgledati bolesno, nanesite malo kreme za samopotamnjivanje. Novi preparati u obliku spreja omogućuju da potamni svaki delić vašeg tela.

noktiKrhki nokti


Ako su vam nokti lomljivi, prekinite na neko vreme sa lakiranjem. Naime, sastojci lakova za nokte izvlače masnoću iz noktiju i čine ih krhkima. Radije ih nekoliko dana mažite uljem, a još je bolje ako im možete priuštiti mirisnu kupku.

Oštećene ruke


Rukama je potrebna posebna nega jer su, baš kao i lice, neprekidno izložene svetlosti i svim uticajima okoline, a peremo ih mnogo češće. Pranjem ruke gube mnogo lipida i vlage koji im daju glatkost i elastičnost. Stoga ih je potrebno svaki dan nekoliko puta dobro namazati kremom za ruke koja aktivira regeneraciju prirodne barijere i ulazi u dublje slojeve kože. Jednom nedeljno napravite i noćni piling.

Bore na dekolteu


I vi ih imate, a pojavljuju se svaki put kad spavate na boku. Kako ih se rešiti? Ujutru odmah dekolte poprskajte hladnom vodom, namažite kožu vlažnom kremom za učvršćivanje, pustite kremu da upije, a ostatke razmažite dlanovima po dekolteu potezima prema gore.

Otečene noge


Ako celi dan provodite stojeći, morate više pažnje posvetiti svojim nogama. Ujutru i pre odlaska na spavanje obavezno namažite noge gelom za vene i ne zaboravite, uvek kad sedite, staviti noge u povišen položaj.

Kasno buđenje


Ako ste se probudili kasno, ipak ne skačite naglo iz kreveta. Najpre se protegnite, otvorite prozor i duboko udahnite svež vazduh. Navijte neku opuštajuću muziku, jer sve to će vam podstaćii krvotok i brzo dovesti do stanja potpune budnosti uz zadovoljstvo. Kratko tuširanje naizmenično hladnom i toplom vodom, gelom za tuširanje pomešanim sa mlekom za kožu uštedeće vam vreme.

stopalaBolna stopala


Ako ste celu noć proveli u cipelama sa visokim potpeticama, jasno je da vas bole stopala. Kad dođete kući, izujte se, operite noge mlakom vodom i zamolite nekog od ukućana da vam čvrstim dodirima izmasira stopala. Oporavićete se za desetak minuta, a nakon toga umasirajte još kremu u stopala.

Navala znoja


Neretko vas, sasvim iznenada, počne oblivati znoj? Ako poremećaj nije hormonski, uzrok može biti i prekomerna količina kafe koja tera telo na pojačano izlučivanje znoja. Za prvu pomoć lagano operite područje ispod pazuha i osvežite se ponovno dezodoransom ili jednokratnim mirisnim maramicama.

Jutarnji mamurluk


Ako vam je noć bila prekratka, preskočite uobičajeni doručak i počnite oporavak velikom šoljom mlakog čaja pijuckajući ga u malim gutljajima. Osim čaja popijte i cašu rastopljenog C vitamina i magnezijuma da biste u boljoj formi proveli dan.

Spljoštena frizura


Pod hitno trebate na šišanje, ali nemate vremena za odlazak ka frizeru? Nanesite na kosu malo pene za povećanje volumena, navijte je na viklere srednje veličine ili je osušite fenom uz pomoć okrugle četke. Kosa će brzo izgledati bujno.

Zelenkasti odsjaj boje


Zelena nijansa koja se može pojaviti na plavoj farbanoj kosi može se ublažiti šamponima za farbanu kosu ili tako da kosu više puta operete šamponom protiv peruti ili za dubinsko čišćenje. Potom napravite masku za kosu koju držite bar pola sata. Svi ti postupci izvući će zelenkaste pigmente iz kose.

sisanjeIspucali vrhovi


Ispucale vrhove kose najbolje je odseći, ali trebate li hitnije rešenje, na vrhove nanesite proizvod sa silikonskim uljem koji neguje vrhove i vraća kosi sjaj.

Lepršava kosa


Centralno grejanje jako isušuje kosu, a u dodiru sa vunenim odevnim predmetima ona se još dodatno elektricira i leti u svim smerovima. To možete sprečiti tako da utrljate malo vlažne kreme i da koristite drvene češljeve.

Kosa bez sjaja


Nakon pranja kosu najpre temeljno isperite jabučnim sirćetom i mineralnom vodom. Tokom feniranja povlačite četku uvek od glave prema vrhovima vlasi, jer tako negujete njihov površinski sloj. Na kraju kosu poprskajte sprejom.

Masna kosa


Pojedini pramenovi već su masni, a nemate vremena za pranje kose? Nanesite malo spreja za suvo pranje na kosu, lagano ga umasirajte i uklonite fenom i četkom. Druga mogućnost je da kosu iščetkate tako da glavu nagnete prema dole, poprskate je lakom i natapirate na vrhu glave.

Taman izrastak


Ispravnim stajlingom moguće ga je jednostavno kamuflirati. Ako imate kratku kosu, gelom ili voskom je prstima podignite uvis. Zgodno rešenje je i da kosu razdelite u cik-cak liniji. Još jedno rešenje je da izvučete tanke pramenove kose i obmotate ih oko prsta, poprskate lakom i poslažete naizmenično levo i desno od razdeljka.

Iscrpljenost


Zašto ne biste u mašti otputovali u neki udaljeni deo sveta? Provetrite prostoriju, upalite mirišljavi štapić, prigušite svetla, lezite i maštajte o opuštajucim masažama. Desetak minuta maštarija vratiće vam polet za nastavak dana.

Niste u formi


trcanjeIzmeđu silnih dnevnih poslova ubacite pokoju fizičku aktivnost. Recimo, dok telefonirate, istežite listove ili, dok čekate u redu u banci, stežite i opuštajte mišice zadnjice. Koristite stepenice umesto lifta, a dok radite za računarom, povremeno napnite trbušne mišiće.

Potpuni kolaps


Najdelotvornije sredstvo za brži oporavak je čvrsto masiranje svih prstiju na rukama. Uzmite malo kreme za ruke i kažiprstom i srednjakom jedne ruke promasirajte svaki prst druge ruke. Svaki prst masirajte od vrha prema dlanu sve dok se ne ugreje. Videćete, vraća energiju.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka