Saveti za borbu protiv celulita

5. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Celulit, Lepota & Nega, Zdravlje   //   No Comment
Svi mišići u organizmu obavijeni su naslagama masnoće, vezivnim tkivom različite debljine koji su okruženi tečnošću. Masno tkivo je pričvšćeno mrežom vlakana (elastin i kolagen), i kada organizam dobro funkcioniše, štetne masnoće se uklanjaju. Ukoliko se ne uklone, počinju se nagomilavati, vezivno tkivo biva zasićeno tečnostima koja se vremenom zgusne i stvrdne stvarajući tako celulit, poznatiji kao “narandžina kora“.

Sledi par saveta za lakši nestanak celulita:

  • Obratite pažnju na unos tečnosti u organizam, najbolje je piti običnu vodu.
  • Kafu pokušajte zameniti biljnim čajevima, posebno čaj od koprive jer ubrzava cirkulaciju. Slično kao i kafa, alkohol takođe šteti.
  • Izbegavajte prezačinjenu i preslanu hranu. So ima sposobnost zadržavanja vode što je jedan od osnovnih uzroka nastanka celulita.
  • Priuštite organizmu dovoljne količine kiseonika, boraveći što više u prirodi.
  • Povremeno nežno masirajte kritična područja na vašem telu. Masaža pokreće cirkulaciju krvi i limfe. S obzirom da se celulit nalazi 3 -5 mm ispod kože, nema potrebe za stiskanjem kože.
  • Ostavite sebi dovoljno vremena za opuštanje, u toku dana posvetite sebi barem jedan sat. Napravite atmosferu u kojoj ćete se osećati najopuštenije.

Iako je malo verovatno da će već nastali celulit u potpunosti nestati, umesto beznadežnog sedenja, bolje preduzmite neke od ovih saveta i budite strpljive. Sav alat koji vam treba je upravo strpljenje i nekoliko minuta dnevno, vrhovi vaših prstiju.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka