Čvrsta guza ovog leta

21. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Celulit, Fitnes, Lepota & Nega   //   1 comment

Fitness_SerieDolazi nam leto, sunce, bikini, upravo sada nam treba lepo čvrsto telo. To ćemo  naravno postići vežbama.

 

Prvo zadnjica, pa onda mozak.O razvoju ljudske zadnjice postoje brojne teorije: jedna od njih tumači da se naš jedinstveni oblik zadnjice razvio pre tri do četiri miliona godina. Uspravljanjem u hodu promenio se položaj kukova i lobanje, što je prethodilo razvoju mozga – i ubrzalo razvoj zadnjice. Ukratko, bez zadnjice ne bi bilo ni ljudskog super uma.

 

Čak 75 % muškaraca najpre će pogled usmeriti na našu zadnjicu. A koji im je oblik najdraži? Oko 66 % voli žene sa zadnjicom poput jabuke, oblom i čvrstom. Samo 11 % izrazilo je sklonost sportskoj, mišićavoj pozadini, a 16 % preferira nežnu i manju. A šta misle žene? Njih 44 % prvo će na muškarcu pogledati zadnjicu, dok istovremeno čak 60 % žena voli da je muška zadnjica čvrsta i manja.

 

Vežbe na plaži

 

Učvrstite zadnjicu
Stanite bosih nogu na peščanu podlogu. Ruke ispružite ispred sebe u visini ramena. Pokušajte prstima dodirnuti pod, istovremeno se podižući na nožne prste. Osetićete kako vam se napinju mišići bedara i zadnjice. Ponovite 20 puta.

Istegnite se
Guze1VStanite u što jači raskorak, ruku raširenih u visini ramena. 
Levom rukom dodirnite prste na levoj nozi. Pogled usmerite prema desnoj ruci, koja treba da ostane u vazduhu. Promenite ruku i nogu. Ponovite po 10 puta sa svake strane. Osetićete kako vam se isteže struk, ali i bedra i zadnjica. 

Podignite se
Lezite na leđa, oslonite se na podlogu dlanovima i glavom, a leđa izvijte u blagi luk.
Sada polako podignite zadnjicu, oslanjajući se na pete. Kratko se zadržite u tom položaju, udahnite, pa spustite zadnjicu. Primetićete kako vam se napinju mišići zadnjice. Ponovite 15 puta.

Naravno ovo vežbe možete i svakodnevno uraditi kod kuće.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka