Kako dobro izgledati na fotografijama?

21. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Lifestyle   //   No Comment

Nekoliko jednostavnih saveta kako ispasti dobro na fotografijama:

-stisnute usne retko ostavljaju izgled krutosti, pa je poželjno usne lagano otvoriti pa možete izgledati neodoljivo.

-nemojte buljiti direktno prema fotoaparatu, jer će fotografija izgledati privlačno otprilike kao ona za razglednicu. Dovoljan će biti pogled preko ramena i u trenu ćete izgledati atraktivnije.

-osoba koja se smeši retko može ispasti loše, ali kako većina ljudi nema simetrične crte lica, pronađite svoju fotogeničniju stranu tako što ćete glavu okrenuti u poluprofil.

-za bolju sliku neka vas uslikaju ukoso i odozdo čime vam se na fotografiji može oduzeti i desetak kilogramaside_formal

-ako želite izgledati seksi, koketan pogled preko ramena je šarmantna poza koja se dokazala na crvenim tepisima.

 

-pri slikanju s blicem obavezno dobro matirajte lice jer će zbog sjaja na bradi,čelu i nosu izgledati masno, a budite oprezni i sa make up-om sa šljokicama jer i one mogu neadekvatno reflektovati svetlost kao i korektor koji  može sadržati reflektirajuće čestice koje će pri svetlu ublažiti podočnjake, ali pri svetlosti blica lako mogu prouzrokovati efekat „očiju kao u pande“.

 

-aparat pri fotografisanju okrenite neobavezno kako nevažni detalji ne bi toliko odvlačili pažnju posmatrača.

-preko popodneva nemojte se slikati napolju, jer sunce može stvoriti duboke senke oko očiju i nosa. Profesionalne fotografije se izrađuju već u svitanje, jer sunce u zoru stoji nisko na horizontu i ne baca duboke senke, ali ako nema druge,najbolje je da se fotografišete u senci, pa ćete tako filtrirati sunčeve zrake.

-da ne bi na slikama došlo do proširivanja i izobličavanja onog dela lica koji je najbliži aparatu, bolje je slikati sa veće udaljenosti i pritom zumirati glavu, ili ako postoji, fotoaparat podesiti na funkciju portreta.

-kako bi sakrili podbradak, bradu isturite malčice prema napolje s tim da fotoparat ne bi smeo biti u visini oka nego u malo povišenom položaju.

-ako se radi portret para, glave ne smeju biti na istoj visini, nego oči jedne osobe neka budu na visini usta druge osobe.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka