Haljina koja pristaje vašem obliku tela

15. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda   //   No Comment
Haljine su glavni pokazatelj ženstvenosti, ali mnoge žene se ustručavaju da ih nose, jer nisu zadovoljne svojim izgledom tela. Naravno postoji vizuelan način da se sakriju nedostaci na telu, samo ga treba znati. Bez obzira na konstituciju vašeg tela, ukoliko pravilno odaberete odgovarajuću haljinu, možete izgledati zanosno, noseći je.

  • Haljina za široke kukove

Najlakši način da sakrijete široke kukove, ili da ih značajno smanjite je da odaberete haljinu koja će biti uska u gornjem delu tela, dok će se u donjem delu pomalo širiti u naborima, kako bi dala izgled punoće. Vodite računa da haljina nema kaiš ili pojas, kako bi se još više istakao savršeni gornji deo tela, ukoliko je haljina pufnasta u donjem delu, možete staviti kaiš ili pojas. Ramena u svakom slučaju treba da budu otkrivena, kako bi se izbalansirala širina ramena sa širinom kukova. Isto tako, možete odabrati i haljinu sa podignutim strukom, ukoliko pored širokih kukova želite da prikrijete i male grudi.

  • Široka ramena

Nema potrebe da se krijete iza tone garderobe, kako biste sakrili ramena. Dovoljno je da odaberete haljinu sa asimetričnim rukavima, i vaš nedostatak više neće upadati u oko. Izbegavajte pufnaste rukave, ili haljine čiji su gornji delovi napravljeni tako da proširuju, dok su dole uske, kako ne biste izgledali preveliko.

  • Punije ruke

Kako biste prikrili punije ruke, možete pronaći neki zanimljiv kratki blejzer, koji ćete obući preko haljinice. Na taj način, izbeći ćete staromodni izgled u haljini sa dugim rukavima. Rukavi mogu biti i tri četvrt, bitno je da se pokrije deo ruke iznad lakta. Takođe, možete nositi i pufnaste rukave.

  • Sitna građa tela

Nosite haljinu uz koju ide i blejzer, sa kratkim rukavima, po mogućstvu neke svetlije boje, kako biste dobili na punoći tela. Izbegavajte pufnaste rukave, da ne bi izgledali kao devojčica.

  • Višak kilograma

Kako biste sakrili kilograme, birajte što tanje i lakše materijale, a ukoliko izaberete neku sa printovima, neka oni budu što krupniji. Obavezno uzmite što veće štikle, uz haljinu, kako bi izdužili noge i celokupnu figuru.

  • Manjak kilograma

Da bi ste sakrili nedostatak oblina, uzmite haljinu sa upečatljivim velikim printom, koja će imati dosta nabora, karnera, i padati u širinu, kako biste izgledali punije.

  • Haljina za devojke sa širokim strukom

   

Zamaskirajte puniji struk, tj. nedostatak istog, tako što ćete nositi haljinu koja ima ravnu liniju, pa neće definisti struk. Takođe možete odabrati i haljinu koja će imati spušten struk ili onu sa podignutim strukom, bitno je da ne uzmete onu gde struk stoji tamo gde treba.

  • Velike grudi

Izaberite haljinu koja će imati V ili kockasti izrez. Izbegavajte haljine sa ukrašenim i načičkanim gornjim delovima, i obratite pažnju da materijal haljine ne bude krut.

  • Male grudi

Suprotno haljinama koje odgovaraju devojkama koje žele da sakriju velike grudi, kako biste sakrili male, nosite haljine sa raznim ukrasima, i velikim printovima koji se prostiru po celoj haljini. Isečeni rukavi, dodaće iluziju širih ramena.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka