Korektor

3. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment
Korektor se koristi za ispravljenje nedostataka na licu kao što su podočnjaci, mrlje na licu, ožiljci, bore itd. Mnoge devojke imaju nedoumicu da li da koriste korektor pre nanošenja podloge ili posle, ali pravila nema, stavljajte ga kako vam najbolje pristaje uz ten. Ipak ako ga stavljate ispod podloge, postoji mogućnost da će se obrisati pri nanošenju pudera.

Kod nanošenja korektora koristite četkicu ili sunđerasti aplikator da bi ga lakše uklopili u podlogu i pripazite da ne stavite previše, jer će vam podloga izgledati preteška, a uz to, postoji mogućnost da će se prelazi primetiti.

Korektor bi trebao biti jednu ili dve nijanse svetliji od vašeg tena, a postoje različite nijanse kao što su žućkasta, zelena itd. u zavisnosti od efekta kakav želite postići.
Prilikom prikrivanja podočnjaka najbolje će vam poslužiti žućkasta nijansa. Prvo napravite nekoliko tačaka ispod oka i na kapku, pa ga lagano razmažite.
Želite li prekriti ožiljak, nanesite tamniju podlogu, jer će tamniji korektor omogućiti bolje prikrivanje ožiljka.

Vrste korektora:

  • Tečni korektori – najbolje prikrivaju veće površine kao što su podočnjaci i nejednak ten na licu. Koristeći tečni korektor postićićete baršunast i svež izgled kože. Odlični su za suvu kožu i normalan tip, a ne preporučuju se za masnu kožu. Možete ih kupiti u obliku olovke, štapića ili u tubi.

  • Kruti korektori – bolje prikrivaju nedostatke na licu od tečnih, koriste se za normalnu, suvu i mešovitu kožu. Kupuju se u obliku praha ili u obliku olovke.

  • Korektor u stiku –  omogućava tačno i direktno nanošenje, lako se nanosi i može se lako prstima korigovati. Koristi za sve tipove kože, a prvenstveno su dobri za masnu kožu.
  • Saveti:

Zadržite se na nijansama sličnim vašem prirodnom tenu lica.

Ako imate više izraženije podočnjake, pomešajte sasvim malo roza boje i žutog korektora za bolje prekrivanje.

Pre nanošenja pudera ostavite korektor da upije nekoliko minuta.

Nakon prikrivanja nedostataka, nanesite puder u prahu.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka