Ruž na usnama

2. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment
Istorija ruža za usne datira od početka 16. veka. Za vreme kraljice Elizabete I ruž je postao popularan jer je upravo ona donela u modu bleda lica i upadljive usne. U to vreme, ruževi su se pravili od pčelinjeg voska i biljnih pigmenata.

Odgovarajuća boja ruža je odličan temelj za dobar izgled. Kada ga kupujete, vodite računa da ruž bude nijansu-dve svetliji od prirodne boje vaših usana i sigurno nećete pogrešiti.

Uz bledno lice najbolje pristaju tople boje breskve ili roze nijanse. Nasuprot tome, tamnijim tenovima odgovaraju više tamno crveni ruževi sa tamno plavim ili ljubičastim nijansama ili boje crnog vina. Ukoliko vam ten nije ni previše bled ni previše taman, možete koristiti skoro svaku boju koja ostavlja dobar utisak.

Sredina donje usne neka vam bude najbolje mesto za odabir prave boje ruža. Najbolje je da probavate ruž na dnevnom svetlu zato što se boja najbolje vidi.

Vodite računa o tome da tamnije boje čine usne manjima, a svetlije boje ih povećavaju. Nije obavezno da usklađujete boju usana sa bojom noktiju, ali obratite pažnju da se previše ne ističu.

Isključivo od vas zavisi koliko ćete ruža naneti, i nije uvek potrebno da maramicom skinete višak, ipak, ako mislite da ste stavili previše, jednostavno uklonite višak prstom.

Zapamtite da nijedna nijansa ne traje ceo dan i zato je bitno da pripremite usne zbog veće postojanosti i samim tim će upotreba olovke za usne biti mnogo lakša.

Sama olovka ne mora da bude uočljiva kao linija, služi da bi se naglasio oblik usana, zato koristite prirodne i neutralne boje olovke za usne.

Saveti:
Kada nanosite olovku za usne, pratite linije usana ostavljajući sredinu praznu. Na taj način ćete postići bolju postojanost.

Sjaj za usne stavite na kraju i to na sredinu usana zbog vizuelne punoće. Boja sjaja ne mora biti identična boji ruža. Uz bilo koju boju ruža najbolje pristaje bezbojni sjaj.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka