Rumenilo

2. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment
Uz pomoć rumenila možete da oživite vaše lice, a ukoliko znate da izaberete pravo rumenilo, obrazima ćete dati prirodan izgled. Rumenilom naglašavate oblik lica, konture obraza i ističete ili ublažujete jagodice.

Pri šminkanju, rumenilo se nanosi poslednje i u umerenoj količini. Najbolje bi bilo da za nanošenje koristite veliku četku od prirodne dlake. Pre nego što počnete da nanosite rumenilo, nasmejte se pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz ima okrugao oblik, taj deo obraza je najbolji za nanošenje rumenila. Ovakvim postupkom ćete dobiti prirodan izgled.

Pre početka, umočite četku u rumenilo, otklonite višak i lagano nanosite od jagodica prema ušima. Koristite vertikalne pokrete i gledajte da pokrećete četku uvek u istom smeru.

Najbolje odaberite pakovanje sa dve nijanse rumenila jer ćete lakše postići željeni efekat. Jednom bojom nijansirate, a drugom senčite.

Evo nekoliko saveta za različite oblike lica:

  • Dugo lice – ukoliko imate dugo lice, svetlim rumenilom korigujte ivice čela i jagodice, a na sredinu čela i na bradu stavite tamnijeg rumenila u manjoj količini.
  • Okruglo lice – senčite krajeve obraza, odmah ispod jagodica, pokretima od ivice prema sredini
  • Četvrtasto lice – nanesite tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, sa tim da izbegavate bradu

i za različite boje tena:

  • Svetao ten – ovom tenu najbolje odgovaraju nijanse ružičastog rumenila
  • Svetao žućkasti ten – rumenilo boje breskve ili nijanse narandžaste boje
  • Maslinasti ten – smeđe nijanse rumenila

Savet plus: Ukoliko vam je koža lica masnog ili mešovitog tipa, bolje će vam odgovarati rumenilo u prahu, dok osobama sa suvom kožom odgovara rumenilo u kremi. Malo veći nos ćete smanjiti ukoliko na ivice nosa nanesete svetlije, a na vrh tamnije rumenilo.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka