Nakit – otkrijte koji vam najbolje pristaje

24. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nakit   //   No Comment

Gotovo da ne postoji žena koja nema neku zanimljivu ogrlicu ili dragocen komad nakita. Na prvi pogled izgleda jednostavno, dovoljno je da samo izaberete minđuše ili ogrlicu i vaš problem je rešen. Ali, da li je baš tako?

Važno je da znate kada se koji nakit nosi te je potrebno i uskladiti sve sa bojom kose, tena, kao i sa oblikom lica.

 

Žene sa pepeljastoplavom kosom i svetlim tenom

 

11_mindjusse2Ukoliko je vaša kosa pepeljastoplava, a ten svetao, najbolje vam pristaje nakit od srebra. Odgovaraju vam i setovi nakita s ružičastim i svetloplavim cirkonima, jer njihove boje odlično dopunjuju vaše prirodne karakteristike. Ako vam se više sviđa, možete nositi i bisere i perle s ružičastim odsjajem.

 
Žene sa zlatnom bojom kose i peščanom bojom tena

 

Ako imate plavu kosu sa zlatnom nijansom, i toplu boju tena, verovatno instinktivno birate zlatni nakit i on vam dobro stoji. Međutim, još bi vam bolje pristajalo drago i poludrago kamenje sa smeđim tonovima, na primer ćilibar i citrin. Narandžasti nakit ili nakit boje kajsije, zatim mesing ili štras takođe vam lepo stoje jer će njihove tople nijanse istaknuti zlaćani sjaj vaše kose.

Žene sa tamnom kosom i svetlim tenom

 

Crnkama svetle boje kože lica i rumenih usana odgovara zlatni i srebrni nakit. Zlato vam najbolje stoji u kombinaciji s crvenim dragim ili poludragim kamenjem, a srebro u kombinaciji sa safirima, štrasom ili staklenim perlama.

 

 

Žene sa smeđom kosom i tamnijim tenom

 

Smeđokosim ženama s tamnijim tenom odgovara zlato, koje naglašava boje kose i tena. Uz zlato, odgovaraju vam i tamnosmeđe, sjajne staklene perle, a može i poludrago kamenje, kao što su tigrovo oko ili kvarc.

 

Oblici lica i nakit

 

Kvadratno lice

 

Oglice: Ogrlice uz vrat učiniće da pravougaono lice deluje kraće, a one u obliku slova U ublažiće oštru liniju brade.

Minđuše: Ili sasvim male, biser ili kamenčiće ili viseće minđuše sa malim priveskom, koje će vizuelno suziti lice.

Srcoliko lice

 

86984.2108963Ogrlica: Kratke, uz vrat ili duple niske perli.

Minđuše: Oblik suze ili trougla daje protiv ravnotežu vašem licu.

Okruglo lice

 

Ogrlica: Dugačke ogrlice učiniće da okruglo lice deluje izduženije – recimo, ogrlice s priveskom ili niske perli u stilu dvadesetih.

Minđuše: Birajte kvadratne i pravougaone oblike, kao i dugačke, uske visuljke.

Ovalno lice

 

Ogrlica: Gotovo sve ogrlice izgledaju odlično uz ovalno lice. Probajte s elegantnim niskama bisera, koje idu sasvim uz vrat. Minđuše: Okrugle, recimo, alke ili raskošne viseće naušnice sjajno će odgovarati simetriji vašeg lica.

Pravougaono lice

 

Ogrlice: sve što ide uz vrat učiniće da pravougaono lice deluje kraće, a one u obliku slova U ublažiće oštru liniju brade.

Minđuše: odgovaraju vam alke – male ili velike, s ukrasima ili bez njih – sve vam stoje odlično.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka