Nanošenje parfema

4. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Parfemi   //   1 comment

Parfem može mnogo da govori o osobi koja ga nosi, ne garantuje ugodan miris samo svojim nanošenjem. Postoje posebna pulsna mesta koja su namenjena za miris. Nakon što izaberete parfem koji će imati savršen spoj između mirisa vaše kože i sastojka bočice, nemojte nikada preterivati s njim, posebno kada koristite ulje, ekstrakt-parfem ili eau de parfem.

Eau da parfem (sadrži 7-15% koncetrata parfema) ili eau de toilette (1-6 %) nanosi se na tačke unutrašnjeg dela ručnog zgloba, iza uha i unutrašnje strane kolena. Ukoliko je miris lakši možete ga naneti na vrat i nožne zglobove. Nikada nemojte utrljati miris jer ćete ga time uništiti. Parfemom se takođe ne bi trebalo prskati kosa, jer će svojstva i alkohol u parfemu isušiti kosu i uništiti miris.

  • Parfemi takođe ne bi smeli da se prskaju direktno po odeći, zbog fleka koje mogu lako da ostave.
  • Parfem će trajati duže ako se nanosi na vlažnu kožu, pokušajte da se naparfemišete odmah nakon tuširanja.
  • Najgore moguće mesto na koje možete staviti parfem jeste – iza ušiju. Na tom mestu alkohol samo isušuje kožu i utiče na njeno  prebrzo starenje.
  • Za maksimalni efekat koristite slabije koncetrisane mirise (Eau de Toilette) na delove tela gde se puls ne oseća toliko.
  • Izbegavajte trljanje ručnih zglobova po nanošenju parfema, samo ćete promeniti miris.
  • I ne zaboravite, kada je parfem u pitanju – manje je više.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka