Tunika

15. May. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Većina odeće kao da je pravljena tako da dobro stoji samo mršavim ili vitkim devojkama, pa se one malo punačkije zapitaju postoji li nešto što bi i njima dobro stajalo. Postoji – i to nešto što je u trendu.

 

I ove sezone u trendu su tunike, a one buckastim devojkama odlično stoje, jer pokriju sve viškove. Neki modeli tunika će super stajati i vitkim devojkama, recimo, oni strukirani, svetlijih boja – a na buckama će super izgledati tunike tamnijih boja (ljubičasta je veoma “in”), bez supertesnog struka. Tunika može biti jednobojna ili s detaljima – ti detalji ne bi trebalo da budu vodoravne pruge ni krupan print preko cele tunike (krupan print na samo  jednom delu tunike može), ostalo je dozvoljeno.

 

Tunika se odlično uklapa uz pantalone, može i farmerke, i to neke užeg kroja. Pantalone ne treba da budu baš sasvim uz nogu, ali ne smeju da budu ni šljampave – relativno uzak kroj, u kombinaciji s tunikom, fino će vam izdužiti figuru. Crne pantalone su super za ovu varijantu, ali mogu da posluže bilo koje tamnije nijanse, a ako vam je tunika jednobojna, na pantalonama mogu da postoje i neki zanimljivi detalji (i opet, krupan print ili vodoravne pruge nisu dobra ideja, ali vezeni detalji ili uspravne pruge bi izgledale dobro – može da se radi i o kombinaciji svetlih i tamnih boja).

 

I, ono što upotpunjuje svaki stajling: obuća. Uz opisanu tuniku i pantalone buckama bi super stajale sandale ili cipele s većom petom. Tako dobijate na visini, pa automatski izgledate vitkije i skladnije građene. 

 

Mada modna industrija i dalje favorizuje mršavice, i za bucke se može naći odeća koja im lepo stoji – a čini se da se i to s favorizovanjem mršavica menja, jer se sve češće dešava da se zabranjuje nastup manekenkama koje su baš premršave. To znači da će biti više lepih modela i za punije – navijamo za to, valjda svi treba da mogu lepo da se obuku.

 

izvor: “Krstarica”

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka