Lepa i seksi u samo nekoliko koraka

10. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Trendovi   //   No Comment

 

Biti seksi pre svega znači imati stav, samopouzdanje, biti zadovoljan i dobro se zabavljati

 

Napravi eksperiment- seti se najsrećnijih trenutaka svog života i među njima izdvoj one kad si bila srećna samo zbog sebe, a ne zbog deteta ili suprugovog uspeha. Ako bolje razmisliš, zaključićeš da si se u tim trenucima osećala i najviše seksi, jer biti seksi znači imati stav, samopouzdanje, biti zadovoljan i dobro se zabavljati. Kad sami sebi dobro izgledamo i kad potvrdu dobijemo i u vidu komplimenata, začas nam poraste samopouzdanje, pa ti zato predlažemo nekoliko zahvata za seksi izgled.

 

         

 

 

 
Zavodničke oči

 


Želiš li izgled koji zavodi i poziva, koncentriši se na “mačkasto” šminkanje. Ograniči tamnije nijanse senki na ivice kapaka (uz oči), a svetlije rasporedi prema obrvama i arkadi. Ajlajner je ove sezone apsolutni hit!

 

Obrve i trepavice


Iako ćeš u praksi sresti svakojake oblike i veličine obrva, one najbolje izgledaju kad uglavnom slede prirodnu dužinu i oblik, to jest kada su malo korigovani nedostaci prirodne linije. Obrve koje jako odudaraju od prirodne linije danas se uglavnom smatraju vulgarnim. Ako tvoje obrve rastu u prirodnom luku, zadrži tu liniju što je moguće vernije kad ih čupaš. Ako su ti obrve nešto ravnije i želiš da poboljšaš luk, prati oči- luk treba da počne da pada iznad zenice.

 

Kosa

 


Najčešća greška koju žene čine pri šišanju je to što biraju frizuru koja im na drugoj ženi dobro izgleda. Međutim, ista frizura možda neće slično delovati na tebi, pa se pre svakog šišanja treba posavetovati s iskusnim frizerom, koji će proceniti odgovara li određena frizura tvom obliku lica i, ništa manje važno, odgovara li takav način šišanja tvojoj kosi (ravna, kovrdžava, gusta, tanka, bujna…).

 

 

Privlačne usne

 

 


Umesto klasičnih ruževa koristi balzame za usne- povećavaju zavodljivost, a usne će izgledati punije ako ivice naglasiš olovkom u prirodnoj nijansi (tako će i jednom naneseni ruž duže ostati na usnama). Krem ruževi i sjajevi daju mlađi izgled, nego oni mat.

 

Negovane ruke

 


Ruke su fetiš mnogih muškaraca, a dobro manikirane ruke i negovani nokti i žene i muškarci pripisuju seksi izgledu, dok zapuštene ruke i nokti odbijaju podjednako kao i masna kosa. Ruke redovno neguj kvalitetnom kremom, a ovo posebno važi za osetljivu kožu sklonu pucanju. I ne boj se da eksperimentišeš s jarkim bojama laka za nokte, na rukama izgledaju veoma seksi.
 
Svilenkasta koža

 


U našoj kulturi se višak dlakavosti ne smatra privlačnim, pa seksi izgled podrazumeva svilenkastu, glatku kožu. Redovno se depiliraj, a bikini liniju nemoj uređivati samo leti. I dok se dlačice na telu i mogu sakriti (mnoge žene žele da se zimi odmore od torture), ako želiš da ti pripišu seksi izgled, redovno uklanjaj neželjene dlačice s lica. Svilenkastom izgledu tela pomažu losioni i kreme za telo- oni najkvalitetniji nisu samo marketinški trik, nego su napravljeni da hrane kožu te je čine mlađom, sjajnijom, mekšom i elastičnijom, a time i zdravijom.
 
Izvor: ŽenskiCafe

 

 

 

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka