Seksi fitnes

26. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Fitnes, Ljubav, Mršavljenje, Sex   //   No Comment

Kako bi se postigli rezultati, seks mora da traje bar petnaest minuta pa je dobro da s partnerom radiš i na produžavanju užitka


Poznato je kakav pozitivan efekat seks ima na tvoj ten, kosu i dobro raspoloženje. Pored toga, on je i odlična rekreacija, pogotovo za one nešto malo manje orne za odlazak u teretanu. Jer, tokom seksa rade svi mišići, a uz pravu pozu pokreću se grupe mišića na telu i na taj se način postiže odlična forma. Neke od zahtevnijih poza iziskuju bolju kondiciju, ali zato i bolje skidaju kilograme i jačaju mišiće. Pritom važnu ulogu igraju intenzitet i dužina vođenja ljubavi.

Kako bi se postigli rezultati, seks mora da traje bar petnaest minuta pa je dobro da s partnerom radiš i na produžavanju užitka. Ako seks potraje oko pola sata, muškarac i žena moraju da popiju čašu vode, jer ih u suprotnom mogu iznenaditi neželjena glavobolja, nagli umor, ali i gubitak želje za daljim seksom jer se telo tokom pola sata vođenja ljubavi zamara kao da je pretrčalo šest kilometara.

A sad malo da vidimo koliko koja poza zateže tvoje mišiće. Za početak – mnogima omiljena misionarska poza, koja uključuje balansiranje težinom i omogućava rastezanje, zatezanje i istezanje tela. To se pre svega odnosi na muškarca koji je gore, ali i žena koja leži ispod njega tokom seksa takođe radi na svojoj muskulaturi.

Sledeća poza je – žena gore koja, osim što je za mnoge dame jedina garancija da će doživeti orgazam, predstavlja i odličnu vežbu za muškarca, dok žena s druge strane u ovoj pozi rasteže bicepse, tricepse, mišiće podlaktice i grudne mišiće.

Seks u sedećem položaju, tokom kojeg se partner i ti gledati licem u lice, omogućava savijanje nožnih prstiju, što je dobar način za rastezanje mišića listova. Zanimljivo je kako ova poza zahteva puno veću fizičku aktivnost nego misionarska i to naročito za ženu. Dok sedi raširenih nogu oko muških bedara, ona snažno razgibava leđne mišiće.

U varijanti kada vodite ljubav stojeći, naslonjeni na zid najviše se “vežbaju” prednji mišići nogu i kičma. Ova je poza pre svega namenjena parovima koji su za to fizički spremniji jer podrazumeva poduže stajanje, a i omogućava još jednu vrstu dobre vežbe za muškarca – podizanje partnerke.

Seksualna poza koji podrazumeva tvoje noge na njegovim ramenima nije samo poza, već je i sjajna predigra. Sjajna je to aerobik vežba za formiranje gipkog ženskog tela, koja doprinosi potpunom istezanju nožnih mišića, posebno ako se “vežba” ponavlja.

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka