Jesen u znaku veselih kapaka

21. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Trendovi   //   No Comment

Ono što je posebno zanimljivo u celoj priči jeste da, osim vizažista, malo kolorita u sivu ili crnu svakodnevicu preporučuju čak i psiholozi kako bi se pobedila tmurna raspoloženja i melanholija


Verovatno se i ti, baš kao i većina žena, kada je o šminkanju očiju reč držiš neutralnih boja i diskretnog mejkapa. No, vizažisti poručuju kako bi bar povremeno trebalo malo da sepoigraš i s nešto jačim tonovima, pri čemu bi i sama mogla da budeš vrlo prijatno iznenađena. Naravno, samo ako se pridržavaš nekih osnovnih pravila. A ono što je posebno zanimljivo u celoj priči jeste da, osim vizažista, malo kolorita u sivu ili crnu svakodnevicu preporučuju čak i psiholozi kako bi se pobedila tmurna raspoloženja i melanholija.

Ako baš i nisi raspoložena za modnu revoliciju, odnosno, „presvlačenje“ kompletnog garderobera, možda nije zgoreg da kreneš od promene načina šminkanja. Tako bi plavooke dame svakako trebalo da isprobaju sve nijanse ružičaste boje. Koristi senku za oči boje mesa, bež ili ružičastu u tonovima breskve, a nečeš pogrešiti ni ako se odlučiš za svetloljubičastu ili tirkiz. Pritom bi olovka trebalo da bude siva, crna, smeđa, tamnoplava, bronzana ili tamnoljubičasta. Ono što bi, pak, bilo najbolje da preskočiš jesu intenzivne ružičaste nijanse, poput boje fuksije, a ne baš sjajan izbor su i senke za oči u jakim plavim tonovima.

  • Zelenooke bi dame trebalo da probaju senke boje breskve, kao i one u zelenim, ružičastim i zlatkastim tonovima. Isto tako, preporučuje se i lajner u tamnoplavoj, tamnoljubičastoj, zlatnoj ili smeđoj boji. Ono što nikako ne bi trebalo da koristiš jesu senke intenzivnih zelenih tonova, jer ćeš na taj način samo zaseniti vlastitu boju očiju.
  • Smeđe oči najviše ljube šminkanje u sivoj, crnoj, tamnoplavoj i bojama čokolade. Nečešć pogrešiti ni ako izabereš jaču crvenkastu nijansu ili mejkap u boji patlidžana, što nije slučaj s neutralnim smeđim tonovima, koje je ipak bolje da preskočiš.

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka