NIVEA – krema kojoj svi veruju!

21. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Brendovi, Kozmetika, Lepota & Nega, Nega tela, Zanimljivosti   //   No Comment

Deveti put zaredom potrošači u 16 evropskih zemalja izabrali su „Niveu" kao brend za negu kože kojem najviše veruju. U godišnjem istraživanju „Marka najvećeg poverenja", koje je sproveo časopis „Riders digest", 31%  ispitanika odabralo je ovaj poznati brend u kategoriji kozmetike.

 

niveacreme

"Nivea", koja već godinama važi za najveći svetski brend za ličnu negu, smatra se „majkom" svih modernih krema još od 1911. „Nivea", koja je prvobitno bila naziv za „plavu kremu", danas obuhvata široku familiju proizvoda, počev od nege kože i tela, preko proizvoda za negu i stilizovanje kose, do proizvoda za negu beba.

Asortiman proizvoda te 1911. godine originalno se sastojao od „nivea" kreme, pudera i sapuna. Ovi kozmetički proizvodi bili su dostupni samo jednom malom, elitnom društvu koje je sebi to moglo da priušti u to vreme, za razliku od današnjeg vremena, kada su ovi proizvodi dostupni svima.

Zahvaljujući konzistenciji, krema je čisto bela i naziv „nivea" zapravo je izveden iz latinskog pojma „nix, nivis", što znači sneg.

Izvor: Lepota&Zdravlje

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka