Čizme za jesen

23. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Torbe, Trendovi   //   No Comment

Počela jesen, da li imaš čizme?

Na severnoj zemljinoj polulopti u utorak 22. septembra u 23:18h, počela je jesen. Kiše još nisu, ali je pitanje dana kada će početi da ‘lije kao iz kabla’. Jeste li spremni?
Trebaju vam čizme, pre svega. Verovatno već imate neke crne ili braon, uobičajene boje kada je obuća u pitanju. Međutim, ove jeseni i zime nosiće se teget i zelene.
Na Sajmu obuće u Milanu koji je bio održan od 16. do 19. septembra, dominirale su čizme do ili preko kolena, najčešće teget i tamnozelene.
Torbe, tašne i kaiševi su, takođe, u tim bojama.

Teget i zeleno za džins

Teget čizme se odlično slažu uz džins, ali i bež, bele ili crvene pantalone, haljine i suknje, dok zelene čizme možete nositi uz braon i crnu garderobu.
Oni veštiji mogu praviti i druge vesele jesenje kombinacije.

Svarovski i lak za veče

Ovogodišnje čizme su, uglavnom, od čvrste kože visokog sjaja, ili kombinovane sa velurom.
Večernji modeli su često od lakovane crne ili teget kože, sa efektnom kopčom ili nekim drugim ukrasom od metala.
Svarovski kristali su, takođe, aktuelni.

Boja kestena i štikle za svaku priliku

Ako ste prošle godine pazarili čizme boje kestena, koje su bile apsolutni hit, slobodno se i ove sezone šepurite u njima.
U Milanu su tašne i obuća u toj boji i dalje sastavni deo gotovo svih kolekcija, naročito jer se lako kombinuje uz većinu ostalih.
Platforma i štikla ’vladaju’ i dalje. Pogled sa visine je obavezan, čak i kada je reč o ’gumenjacima’.
Ris je veoma izražen, a peta se ocrtava, što je novina s obzirom na to da su se nekoliko sezona nosili ravni modeli od meke kože koja je neobavezno padala preko članka.

Krute čizme za duže noge

Ove jeseni i zime čizme su krute i prate liniju lista. Što znači da ćete u takve modele malo teže uvući pantalone, osim ako nemate izuzetno tanane noge.
U suprotnom nosite ih uz suknje i haljine – ovogodišnji modelu su, zapravo, idelani za dame sa ’jačim’ nogama s obzirom na to da ih vizuelno čine tanjim i dužim.

(Tekst i foto:  MONDO)

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka