Jesenja pravila manikira

15. Oct. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Nokti, Trendovi   //   No Comment

Životni stil savremene, zaposlene žene diktira jasna pravila: ona mora da bude tip-top od malog prsta do…

Hm, da, krenimo onda od manikira. Otkrivamo vam najnovije jesenje trendove u dizajnu noktiju.

  • Crveno je hit

Ove jeseni aktuelne su sve nijanse crvene: koralna, karmin, cinober, bordo… Od svetlijih varijanti najbolji izbor je stari dobri frenč. Ukoliko ipak želite da pobegnete od klasike, dozvoljeni su cirkoni, štras i sitni, diskretni crteži… Važno je da ukrasi ne budu napadni.

  • Dugački nokti su aut

Zlatno pravilo ove sezone je prirodnost. Zato nokti treba da budu ili kratki ili srednje dužine. Oblikujte ih u klasičnu ovalnu formu, jer su špicasti i kvadratni oblici izašli iz mode. Turpijajte ih od ivica ka sredini.

  • Nadogradnja je i dalje aktuelna

Najbolje je opredeliti se za akrilni gel. Na taj način nokti će izgledati mnogo prirodnije nego kod klasične nadogradnje.

  • Jesenja nega noktiju

Da bi manikir imao smisla, nokti treba da budu negovani. Redovno ih mažite specijalnim kremama za negu koje sadrže proteine, vitamine, minerale i aminokiseline. Ovi sastojci čine nokte elastičnim i podstiču njihov rast.

  • Unosite kalcijum

Ako vam se nokti listaju, znači da im fali vlaga, a ona se najbolje nadoknađuje preparatima s aloja verom. Osim toga, ishranom morate unositi dovoljno kalcijuma i vitamina B, D i E.

izvor: zena.blic

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka