Helanke – Najmodernije krpice sezone

18. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   1 comment

Pored helanki u crnoj boji, ove zime u modi su zlatne, one s grafičkim ili životinjskim printom, kao i čipkaste i pocepane

Već drugu sezonu zaredom helanke su najmodernije krpice sezone. Posebno su poželjne tamnije i od debljih materijala, jer ženske noge čine mršavijim i skrivaju razne nepravilnosti icelulit. Takođe, poželjno je da helanke budu različitih materijala, šara i uzoraka.

Helanke ove zime najčešće dolaze u kombinaciji pamuk-elastin, a česti su i likra, malo teksasa, lateks, PVC, vuna, sintetika, viskoza… Crna boja je i ove sezone u modi, ali, za promenu će u ormaru dobro doći i jedne jarkih boja kakve je ovog proleća izbacio modni mag Aleksander Mekvin. Hit je i grafički print, a naći ćete i one sa nezaobilaznim prugicama i mrljama kao od ispranosti. Životinjski uzorak takođe i dalje zagovaraju i najveći svetski dizajneri.

  • Čipka i pocepane helanke

Poželjan detalj na helankama i dalje je čipka, najčešće uz donju ivicu, posebno kod kraćih helanki koje sežu do ispod kolena, a mogu da budu i sasvim od čipke. Poželjni su i svetlucavi detalji, poput rasutih staklića, ali i metalik odsjaj. Lanci ulične mode koje predvode „H&M” i „Topšop” ponudili su helanke izrešetane rupama. One mogu da se nose uz hulahopke, a ako ne nameravate da budete na hladnom, naravno, i na golu nogu! Nose se i tzv. jegginsice, helanke koje imituraju farmerice. Jegginsice su pamučne helanke s dva odsto likre i tek malim procentom teksasa. One uzorkom toliko nastoje da liče na farmerice da imaju iscrtane i šavove i džepove kao prave farmerice.

  • Kako nositi helanke

Helanke nije teško ukombinovati sa ostatkom garderobe. Kratki i uski topići strogo su zabranjeni u kombinaciji s njima. Trend nalaže da se one nose uz prevelike majice, košulje najčešće ukroćene kaišem, ili pak jednostavne tunika-haljinice. Bitno je da sve ide preko zadnjice. Za one koje pak imaju savršenu liniju najbolje je da helanke upare sa kratkom jaknicom. Što se obuće tiče, dolaskom zime odbacite baletanke i nosite polučizme eskimke s raznim trakicama i perlicama, koje se naboraju na listovima, a tu su i dobre stare ugsice. Takođe, helanke će veoma dobro izledati sparene i sa čizmama preko kolena, koje su totalni hit sezone.
Izvor: Press online

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka