Kako prekriti podočnjake?

20. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Nega tela   //   No Comment

Već sam pisala o tome koji faktori mogu da uzrokuju pojavu podočnjaka i kako da ih se rešite prirodnim putem. Naime, to su samo neki od malih trikova da ih umanjimo ali naravno kada izlazimo negde želimo da ih prekrijemo šminkom. U nastavku pročitajte jedan mali tutorijal o tome kako redom i pravilno treba da prekrijete podočnjake.

  • Prvo i osnovno što morate da uradite je da naneste na celo lice hidratantnu kremu, zatim tečni puder i zatim uzmite tečni korektor za oči i nanesite ga tačkicu po tačkicu od ugla do ugla ispod oka, i blago utapkajte jednim prstom ili sunđerom, sa tim da ga ne skinete skroz sa kože.

how-to-apply-liquid-concealer

  • Kada to malo upije, nanesite i korektor u stiku laganim potezom ispod oka i takođe ga utapkajte. Naravno korektor u sitku treba da bude svetlji od vaše kože, a i za nijansu svetlji od tečnog koji ste prvi naneli. 

 

how-to-apply-cream-concealer-step-1 how-to-apply-cream-concealer-step-2

  • Na kraju uzmite puder u kamenu koji je približan vašem tenu i nanesite ga i ispod oka na području podočnjaka, a naravno i na celo lice. Pogledajte razliku levog i desnog oka na slici. Nije teško, zar ne? Ali najbitnija stvar kod ovakovog pokrivanja podočnjaka je pravilan izbor boja korektora i pudera, jer ako vam to ne valja, ni lice ne može da izgleda lepo.

 

how-to-apply-cream-concealer-step-3  how-to-apply-concealer-before-and-after

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka