Kako da se našminkate za najluđu noć

28. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Trendovi   //   No Comment

Najluđa noć je sve bliže i spremate novogodišnju toaletu da zablistate u punom sjaju. Ono što će vaš stajling u ovoj noći učiniti savršenim jeste odgovarajuća šminka.

 

 

Večiti problem je koji mejkap staviti, a da budete sigurni da se neće razmazati od slavlja i đuskanja bar do dva-tri sata izjutra. Pre svega, sada je pravo vreme da se posvetite svom licu, ono mora biti hidrirano jer šminka na suvoj koži neće hteti da stoji.

 

    • Podloga na prvom mestu

 

Najvažnije je da imate dobru podlogu. U tu svrhu upotrebite kvalitetnu kremu koja je hranljiva, a nije premasna. Nema ničeg goreg nego kad se lice sija kao da je premazano uljem. Ostavite kremu da upije desetak minuta, a preko nje nanesite tečni puder, ali u manjoj količini. On će prekriti sitne mane, neće se razmazati, a šminka će ostati postojana. U uglove očiju možete staviti malo jači korektor kako biste taj deo lica posvetleli.

 

    • Svetlucavi tonovi senke

 

Što se tiče očiju, za ovu priliku sve je dozvoljeno da bi se postigla nota glamuroznosti. Kao osnovu na kapak nanesite sivu ili ljubičastu senku dok bi crnu trebalo izbeći. U obzir dolaze i roze, zelena ili plava, a oko ivica očiju stavite svetlucavu metalik senku u srebrnoj, zlatnoj ili beloj boji. Ako ih volite, preko senki stavite i šljokice. Sve ovo začinite dobrim slojem kvalitetne maskare koja će dati volumen vašim trepavicama. Ukoliko imate svetle oči, mogle biste da probate maskaru u boji koja će dati novu dimenziju vašem pogledu.

 

    • Umereno rumenilo

 

Rumenilo bi trebalo da bude približne nijanse kao što su ruž i lak za nokte. Nekoliko puta pređite četkom preko jagodica, čela, nosa i vilične kosti. Ne preterujte da ne bi došlo do kontraefekta, ali ne štedite da na fotografijama ne biste izgledali kao vampir. Iako je pravilo da uz naglašene oči ide diskretan karmin ili uz upadljiv ruž gotovo neprimetne senke za oči, za novogodišnji provod možete slobodno da ga ne poštujete.

 

    • Sjaj umesto ruža

 

Većina devojaka i žena ne mogu sebe da zamisli bez vatreno crvenog karmina. Ukoliko pak ne spadate u tu grupu, izaberite sjaj sa šljokicama. Jedino ne bi trebalo kombinovati ruž sa sjajem jer će se vrlo brzo razmazati pa ćete delovati neuredno. Kada krenete u ludi provod, u torbicu za svaki slučaj stavite tečni puder, ruž ili sjaj, rumenilo i olovku za oči da popravite senku.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka