Trend: Print, print, print

20. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

DKNY ; Karen Walker ; DKNY

 

Skinny pantalone, farmerice, kožne pantalone… Poslednjih nekoliko godina pantalone variraju u kroju, ali dominiraju one jednobojne i to uglavnom tamnijih boja.
Zapravo su postale bazični komadi odeće, koji je u svom dizajnu vrlo suptilan, a pravi naglasak stavljen je na jakne, suknje, haljine… Uglavnom, gornje delove!

E, pa ove sezone sa punim pravom možemo reći kako je njihovo vreme prošlo. U 2010. pantalone doživljavaju svoj pravi ‘comeback’ u samo središte događanja.
Stoga, želite li ove sezone biti trendy nabavite šarene, printane pantalone, nose se prugice, cvetni, grafički, apstraktni uzorci…

Pantalone mogu biti sjajne, i privlačiti pažnju, za šta će vam biti potrebna doza hrabrosti, ali i suptilne i profinjene uprkos uzorcima po njima. Sve prolazi kada govorimo o printu na pantalonama u 2010.!

Što se krojeva tiče, opet imate mnoštvo mogućnosti. Balenciaga je ponudio skinny modele, Cavalli  one ravnih nogavica, za pantalone iz kolekcija DKNY i Etro koje spadaju u kategoriju longuea, teško je reći jesu li namenjeni spavanju ili odlasku u grad. Ipak, model koji će sigurno prvi osvojiti ulice jesu pantalone koje asociraju na u poslednje vreme obožavane dimije – opušteno padaju na kukovima i stegnute su vezicom oko članaka. Dodajte na njih print i bićete IN!

 

 

Isabel Marant ; Roberto Cavalli ; Etro

Pantalone sa uzorkom privući će pažnju na vašu guzu i noge. Imate li veću guzu i šire kukove, to ne znači kako ne možete nositi ovakve pantalone. Samo izbegavajte pantalone skinny kroja, a radije odaberite one opuštenih nogavica, na granici sa casual trenerkama.

Uske pantalone kombinujte sa širim gornjim delovima (široke košulje, jednobojne majice-potkošulje…), a široke pantalone sa uskim majicama i topićima.
Želite li biti šik kao u ’40-tima, neka vaše printane pantalone budu široke i neka padaju lagano. Upotpunite ih volanima, crvenim ružem za usne i velikim prstenjem.

Za mladenački i urbani look ’80-tih pronaći ćete savršene. Ako je sofisticiranost vaša deviza i kada se radi o pantalonama sa printom, odaberite pantalone zanimljivog kroja i visokog struka (poput onih iz kolekcija Matthew Williamson i Luella), i nosite ih uz nezaobilazne visoke pete.

Ipak, imajte na umu kako će ovaj trend kratko trajati, pa nemojte u njega previše investirati. Izbegavajte teške materijale, lagani materijali najbolji su izbor za proleće. Nemojte se bojati mešati uzorke koji mogu ostaviti utisak ležernosti i neopterećujućeg šarma. Samo nemojte preterati kako ne biste izgledali poput klovna!

U galeriji ispod pogledajte kakve nam još modele donosi proleće 2010. godine.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka