Mašne u kosi

3. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Moda, Trendovi   //   No Comment

 

 

masne u kosi

Mašne u kosi izgledaju neodoljivo, a koriste ih i najveća modna imena kako bi podarili onaj završni touch svojim modelima na pisti. Slavni Lagerfeld ih je nebrojeno puta koristio u Chanelu, Galliano  u Dioru. Drugi su ih naravno sledili. Ali, šta je to što nas toliko oduševljava u tom malenom komadu tkanine vezanom oko glave?

Ženama daruje neodoljivo sladunjav i ženstven izgled, osvežava i najdosadniju frizuru i postaje veliki saveznik vašeg odevnog stila. Čak i ako preterate u boji, uzorcima ili veličini, retko ko će vam zameriti, jer mašna na glavi vas odmah stavlja u “fioku” sa onima koji se ne opterećuju, ne sputavaju i ne mare za ustaljena i nekad tvrda modna pravila.

Mašne u kosi potiču još iz razdoblja vladavine kraljice Viktorije i edvardijanske ere koja se naslanja odmah na viktorijansku, a obe traju od 1837. do 1910. godine. Viktorijansko poimanje lepote bilo je nešto jednostavnije, pa su u to vreme trake oko glave bile male i uglavnom crne ili u bojama aktuelnim za to razdoblje.

U vreme vladavine kralja Edwarda VII boje su bile mnogo jače, koristio se veći spektar istih, a veličina je nekad bila izuzetno naglašena posebno ako ih upoređujemo sa današnjim modnim dodatcima za kosu. Tada su ih nosile uglavnom žene iz viših slojeva društva da bi kasnije, tokom dvadesetog veka, postale popularne i kao dodatak za devojčice.

Tako je ostalo sve do danas, a zahvaljujući dizajnerima koji su od žena ponovo poželeli napraviti devojčice dolazi novi trend. Marc Jacobs, Diane Von Funstnberg i Luella samo su neka od imena čije vam predloge donosimo u fotogaleriji. Ono što je kod ovog trenda odlično jeste da mašne lako možete napraviti i sami. Komad tkanine i malo spretnosti i vaše će lice zasijati novim sjajem.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka