Od kratke frizure do duge kose

3. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Trendovi   //   No Comment

 

Od kratke frizure do duge kose

Dosadila vam je kratka frizura i odlučili ste pustiti kosu da naraste…

Nije problem promeniti imidž i ošišati se na kratko nakon što ste godinama imali dugu kosu. To možete u roku od nekoliko minuta, ali kad vam dosadi kratka frizura i zaželite dugu kosu, trebaće vam meseci, pa i godine da to postignete.

Puštanje duge kose može biti vrlo problematičan i dugotrajan proces. Imamo li na umu da kosa u proseku naraste jedan centimetar na mesec, čeka vas barem 12 – 15 meseci „loše frizure“.

Imamo nekoliko saveta koji će vam pomoći lakše prebroditi ovaj „prelazni period“:

1. Šišajte se pomalo što češće možete



seanhanna

Znamo da šišanje i nije najbolja taktika ako želite puštati kosu, i sve će trajati nešto duže nego da se ne šišate često, ali bilo bi dobro da vam frizer, kako kosa raste, redovno uređuje i održava frizuru. Pronađite frizera u kojeg imate poverenja i koji zna da želite pustiti kosu. Imajte na umu da kratke frizure mogu biti različitih dužina, a uz pomoć kvalitetnog frizera, u svakom stadiju možete imati izvrsnu frizuru.


seanhanna

2. Slojevi


Wellaflex

Najbolji savet kod puštanja kose, koji će vam pomoći da izgledate kao da imate frizuru, a ne da ste u prelaznoj fazi, jeste da vam kosa nije iste dužine dok je puštate da naraste. Ne samo da će vas takva frizura frustrirati, već ćete izgledati kao da nosite periku koju je pregazio auto – počeće vam viriti slojevi kose, a vlasi će vam rasti u različitim smerovima. Tako sve dok vaša kosa ne naraste otprilike do sredine vrata, neka frizura bude slojevita. Nakon toga je možete šišati na istu dužinu.

Keith Hall

3. Sjaj u kosi


Richard Ward

Kratka kosa često može izgledati malo „mrtvo“ posebno ako imate crnu kosu, a ako je ne skraćujete često, može delovati neuredno, što će vam samo zadati dodatne muke. Neka vam kosa uvek izgleda sjajno i zdravo – to ćete postići ulaganjem u najbolji šampon i regenerator koji  možete priuštiti, a bilo bi dobro da uzmete i kvalitetan preparat za sjaj kose.


Keith Hall

4. Modni dodaci za kosu

Jedan od najboljih načina da se prikrije loša frizura, a toga će biti dosta u periodu kad čekate da naraste, je da stavite u kosu modne dodatke. Trake za kosu su izvrsne za takve slučajeve. Oduprite se napasti da jednostavno gurnete kosu unazad trakom. Oblikujte šiške fenom za kosu, a zatim stavite široku traku za kosu iza šiški, kako biste ukrotili ostatak kose. Tanki rajf može takođe izgledati izvrsno za posao ako ostavite  šiške napred.

Ukosnice su odlično rešenje, kojima možete pričvrstiti kosu različite dužine. Začešljajte kosu u stranu, pričvrstite je ukosnicama i imaćete odličnu frizuru bez puno muke.

5. Preskočite mini repiće

Većina žena jedva dočeka da im kosa naraste dovoljno da je mogu složiti u repić, i misle da su rešile problem za neko vreme,  koliko god primamljivo zvuči, takve frizure imaju znojne teniserke na treningu. Želite li da vam frizura bude uredna, pričvrstite i oblikujte kosu ukosnicama.  

Puštanje duge kose može biti uzbudljivo, jer ćete gotovo svake nedelje imati drugačiji stil, ali morate biti čvrsti i ne odustajati samo zato jer ste imali dan s lošom frizurom. Uz dobrog frizera, kvalitetne proizvode i zanimljive modne dodatke za kosu, imaćete priliku isprobati mnogo toga i usput se dobro zabaviti.


Bundy Bundy

Cebado

L’Oreal

Zuni Hair

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka