Ženska strast prema cipelama

11. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Lifestyle, Moda, O muškarcima, Zanimljivosti   //   No Comment

Ženska strast prema cipelama postala je fenomen koji sve više okupira pažnju psihologa, sociologa, naučnika… Na osnovu dugogodišnjeg istraživanja došli su do zaključka da se na osnovu cipela u koje će se neka žena zagledati, mnogo toga možemo saznati o njoj.

Kroz strast prema cipelama, pažljivom posmatraču otkriva se čitav dijapazon osobina, karakteristika ličnosti, navika…

Stručnjaci tvrde da cipele sa visokim potpeticama nose uglavnom “alfa-žene”, dok iz udobne obuće ne izlaze kreativne dame. Baletanke su omiljeni izbor žena koje imaju stila i strpljive su, dok kabastu, glomaznu obuću nose žene koje nisu konformisti, teško pristaju na kompromise i vole svoju individualnost.

Visoke potpetice

Ukoliko u vašem ormanu ima samo cipela sa potpeticama, bez obzira na njihovu visinu, stručnjaci bi vas opisali kao samouverenu ženu, svesnu svoje seksualnosti, ženstvenosti i moći.

Vi se, najverovatnije, ne plašite da kažete šta mislite, samostalni ste, odvažni i verujete u sopstvene kvalitete. Odlučni ste, snažno se držite svojih principa i stavova, piše “Život plus”.

Megan Kliri, stručak za obuću, tvrdi da štikle nose takozvane “alfa-žene”, koje su često dominantne u mnogim segmentima života. One su najčešće odlične šefice, glumice, zabavljačice, ili urednice modnih časopisa.

Štikle ukrašene cirkonima i sjajnim detaljima vole žene razigranog duha, koje vole dobru zabavu i provod.

Dame koje često biraju salonke vrlo su umerene, ne vole eksperimente i neizvesnost. Ozbiljne su, ponekad stroge. To je omiljena obuća pravnica, ekonomista i žena koje se bave investicijama.

Kako se ovakve cipele nose u mnogim prilikama, tako je i njihova vlasnica prilagodljiva. Može da radi više stvari odjednom, lako se prilagođava novim okolnostima i ne plaši se izazova.

Cipele sa potpeticom sa otvorenim prstima nosi žena koja želi da impresionira i bude drugačija. To joj najčešće i polazi za rukom, pa privlači pažnju gdegod da se pojavi. Ona voli ženstven stil i često je neizlečivi perfekcionista.cipele Ženska strast prema cipelama

Ravna obuća

Dame koje biraju cipele bez potpetica, udobne i funkcionalne, takve su i po karakteru. Znaju mnogo o filmovima i muzici, radoznale su i željne novih saznanja.

Okretne su, duhovite, prilagodljive, ali često umeju da budu sarkastične i cinične. Imaju “otrovan jezik” kada to požele i veoma im je teško biti suparnik. One uvek negde žure, ne vole stagnaciju i željne su promena.

Ovakva obuća obično je prvi izbor žena koje se bave umetnošću, fotografijom, dizajnom.

Baletanke vole dame koje su devojčice “zarobljene” u telu žene. Vesele su, umiljate, često sanjare, ne vole ozbiljnost i uniformisanost. Emocije im se čitaju na licu i veoma teško mogu da sakriju kada su neraspoložene i tužne.

Sportska obuća

Žene koje je nose poručuju da teško pristaju na kompromise. Ležerne su i opuštene, ali nikada ne robuju trendovima. Ne zanima ih šta će neko misliti o njima, važno im je da žive život kako žele.

Često se fanatično bave sportom, nikada ne čitaju žutu štampu i ne znaju šta se događa na javnoj sceni.

Najveća nesreća za njih je stagnacija na bilo kom polju, vole da imaju lepo telo, ali ga veoma retko ističu odećom.

Cipele sa platformom ili debelom gumom nose žene koje vole da kombinuju stilove, ne prihvataju ništa što voli većina i uvek imaju svoj put, od kojeg ne odustaju.

Dame koje vole kaubojke otkrivaju divlji duh, prodornost, spretnost i marljivost. One ne beže od teških poslova, hipersenzitivne su i umeju da se izbore sa teškoćama.

Hrabre su, dostojanstvene, ponekad nezgodnog karaktera. Kada ih neko izneveri, žestoko se svete, ne praštaju i ne zaboravljaju.

Ne veruj muškarcu u cipelama od krokodilske kože

“Cipele mnogo otkrivaju i o muškarcima”, tvrdi Dona Sozio, autorka knjige “Nikad ne veruj muškarcu koji nosi cipele od krokodilske kože”.

Karakter muškarca više se ogleda u materijalu od kojih su cipele koje bira, nego u modelu. Oni koji, na primer, nose modele od krokodilske kože, poručuju da su nestalni, nesputani i slobodni. Teško se vezuju, ne može im se verovati u ljubavnim vezama. Ali, na poslu su čvrsti i nepokolebljivi, željni statusa i priznanja.

Ako muškarac bira klasične, kožne cipele, to može značiti da je naglašeno emotivan i ponekad ranjiv. Tvrđi materijali i nešto moderniji dizajn govore da je muškarac dominantan, samouveren i svestan sveta oko sebe.

Takođe, autorka tvrdi da način na koji muškarac održava svoje cipele, otkriva njegove osobine. Ako su mu cipele uredne i uvek čiste, takav mu je i život. Oni koji gunđaju kada cipele treba odneti obućaru, ne čiste ih i svejedno im je kako će izgledati, tako se ponašaju i u različitim životnim situacijama.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka