Grudnjaci sa žicom opasni

23. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Lifestyle, Zdravlje   //   No Comment

Rizik za obolevanje od raka dojke najveći je kod žena koje nose brushalter 24 sata dnevno, a najmanji je kod onih koje ga ne nose uopšte.

Stalni pritisak onemogućava limfnom sistemu da izbaci sve toksine, koji se zadržavaju u tkivu, a direktna posledica je lošiji izgled i lošije zdravlje grudi.

Svake godine, u Srbiji se registruje 4.000 novoobolelih žena od raka dojke, a godišnje umre 1.300, što čini oko 18 odsto od svih slučajeva smrti od raka. Rak dojke je treći veliki uzrok smrti žena starosti od 45 do 64 godine, a statistike predviđaju da će u budućnosti svaka 12. žena u Srbiji oboleti od te vrste raka.

Nakon dugogodišnjeg istraživanja o navikama kupovine i nošenja brushaltera, grupa naučnika otkrila je povezanost nošenja tesne odeće i brushaltera s nastankom karcinoma dojke.

Zaključak istraživanja je da su žene koje nose grudnjak sa žicom više od 12 sati dnevno pod 19 puta većim rizikom za nastanak karcinoma dojke. Rizik od nastanka karcinoma dojke može se smanjiti „popuštanjem” ovog dela odeće i nošenjem brushaltera bez žice.

Izvor: Lepota&Zdravlje

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka