Ruž i naočare: 7 pravila prolećne šminke

27. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Make-up, Trendovi   //   No Comment

Kada oči sakrijete ogromnim naočarima za sunce, vaše usne će biti u prvom planu.

Zato je bitno da nijansu ruža za usne uskladite sa bojom rama naočara. Naši saveti i predlozi

olakšaće vam izbor.

Prefinjeni kontrast

Ako imate naočare sa smeđim ramom, ne koristite tamne ruževe da vam lice ne bi izgledalo previše sumorno. Naprotiv, kombinacija mora da se osveži nekom jarkom bojom i mat teksturom. Izgledaćete prefinjeno i strastveno u isti mah.naocare za sunce

Naočare u prvom planu

Ukoliko volite naočare sa ramovima upadljivih boja, kao što su ljubičasta i crvena, izbegavajte narandžasti ili jarkocrveni karmin. Umesto toga koristite ruževe nežnijih nijansi, u boji šljive ili vinskog taloga. Tako ćete dobiti suptilnu, ali efektnu kombinaciju.

Efekat ogledala

Crni, veliki ram može da proguta lice. Zato, kada ih nosite, treba da izbegavate tamne ruževe zbog kojih lice deluje još manje. U obzir dolaze mat ruževi nežnih boja, koji su odličan kontrast staklima sa efektom ogledala.

U stilu 70-ih

Tanki srebrni ili providni ramovi idealni su za kombinovanje jer možete da koristite ruževe raznih boja i tekstura. Sofisticiran izgled ćete, međutim, najlakše postići ako na usne nanesete sedefasti, ružičasti ruž.

Kombinacija za smelije

Ružičasti ram deluje mladalački, ali u kombinaciji sa pogrešnim ružem može da izgleda i kičasto. A to sigurno nije ono što želite da postignete. Zato odaberite elegantni ruž u boji malina ili, još bolje, transparentni sjaj za usne da bi efekat bio što ležerniji.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka