Kako odabrati boju laka za nokte?

25. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Nokti   //   No Comment

Čisti i negovani nokti mogu uokviriti vaš izgled i staviti tačku na i. Lak za nokte može dodatno naglasiti lepotu vaših ruku i noktiju, stoga – nemojte čekati! Bočicu u ruke i na posao!

Odabir prave boje laka za nokte bitan je za celokupni utisak. Pre nego što razmišljate o nijansama i spektru boja, prvo morate svoje nokte dovesti u red. Iako svi volimo pohoditi kozmetičke salone i uživati u nezi profesionalaca zbog kojih se osećamo poput diva, sami sebi možete prirediti pravi manikir kod kuće. Uz to ćete više novca moći potrošiti na novu boju laka.

Vatreno crvena, Barbie roza, žuta, pepermint zelena i lila boje su boje koje su obežile ovo proleće. Zavisno o boji vaše kože, pristajaće vam druga boja ili nijansa iste boje. Jednako tako, vrlo lako možete pogrešiti i samo naglasiti razliku u boji noktiju i puti.

Kada birate boju laka, trebali biste voditi računa o dobu dana ili prigodi – za dnevni look koristite prirodne, nežne nijanse poput blede ruže ili nijansi koje obično nalazite u setovima za francuski manikir. Tamne boje skraćuju nokte, pa ako volite skraćivati svoje nokte, možda biste mogli zaobići ovakve nijanse. Takođe, sa tamnim će lakom svaka nepravilnost na noktu biti očigledna i naglašena.

Na raspolaganju su vam mat i sjajne boje. Lak za nokte bi trebao pristajati vašem opštem izgledu, ali biste ga trebali iskombinovati i sa odećom koju trenutno nosite.

Ako kasnije u danu imate poslovni sastanak, intervju za posao ili neki službeni događaj, odaberite svetlu ili neutralnu boju, bez previše šljokica. Njih ostavite za tinejdžerke i disco dive.

Vrlo svetla put

Ako imate vrlo svetlu kožu, prava ste sretnica jer vam pristaju mnoge boje i nijanse. Često o osobama koje spadaju u ovu skupinu govorimo kao o zimskim tipovima, a pristaju im svetlo roza, svetle i srednje nijanse ljubičaste, i crvena. Izbegavajte tamne nijanse,  posebno žutu, zelenu, zlatnu i tamno plavu.

Srednje svetla put

Put koja nije ni svetla ni tamna može podneti sve boje, a vama najviše odgovaraju one sa metalik odsjajem. Žive i sjajne boje će dodatno potamniti vašu kožu, a odgovaraju vam i svetliji tonovi. Ako želite impresionirati druge, neka se u vašoj kolekciji nađu živa narandžasta, roza i plava boja, a za svakodnevni izgled preporučujemo svetlo plavu i srebrnu,  iste boje sa metalik odsjajem, koje će savršeno naglasiti vašu prirodnu boju kože. Izbegavajte belu, tamno ljubičastu, crvenu i mornarsko plavu.

Tamna put

Osobe sa tamnijom bojom kože bi trebale birati tamne nijanse laka za nokte koje će dodatno naglasiti kožu. Idealne nijanse su crvena, tamna zelena i boja čokolade, a zlatnu bi svakako trebali imati u svojoj kolekciji. Izbegavajte narandžastu, belu i srebrnu boju.

Naravno, ne morate uvek slepo slediti pravila. Ako vam se sviđa određena boja, zašto je ne biste nosili? Jedino pravilo kojeg se striktno morate pridržavati jeste to da vam nokti moraju biti čisti i negovani u svakom trenutku.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka