Trikovi za dugotrajniji manikir

8. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Nokti   //   No Comment
 

Ako same vodite brigu o svojim noktima, onda znate koliko truda i vremena treba da bi nam nokti bili tip top u svakom trenutku. Dosta vremena nam treba da ukombinujemo boju laka sa odevnim kombinacijama za svaki dan, ali najviše vremena provodimo u sušenju nalakiranih noktiju.
Sledi nekoliko trikova uz pomoć kojih možete da zaboravite na brigu o noktima oko nedelju dana…

Prvo što treba da uradite je da pripremite nokte za lakiranje. Najvažnije pravilo je da redovno očistite nokte od prethodne boje, najbolje sa skidačem laka za nokte, jer aceton oštećuje površinu nokta. Dakle, na noktima nema stare boje, a takođe čišćenje pomaže da se odstrani masnoća i druga nečištoća, koja je vrlo bitna, jer će se novi sloj laka manje skidati.

Kada je ovaj korak gotov, sada možete da oblikujete i isturpijate nokte po želji. Posle turpijanja obavezno operite nokte mlakom vodom. Zatim nanesite tanak sloj bezbojnog laka (može i protiv grickanja ili ukoliko koristite vitaminske lakove).

Kada se potpuno lak osuši nanesite dva sloja laka u boji, ali pre mazanja očistite četkicu o ivicu bočice. Kada je manikir u pitanju važi isto pravilo kao i za šminkanje – manje je više, zato nemojte nanositi debele slojeve laka odjednom na nokte, jer možete stvoriti mehuriće na noktima.

 

Da bi vam ruka bila mirna dok lakirate nokte, potavite lakat na sto. Lak uvek mažite u tri poteza (prvo po sredini, a zatim sa strane), vodeći računa da zanoktice ostanu čiste.

Kad se osuši možete nastaviti sa drugim slojem ukoliko želite, ukoliko ne, nanesite malo laka i na ivice nokta, kako biste sprečili krzanje (jasan znak da previše kucate poruke). Držite četkicu vertikalno i razmažite malu količinu laka duž ivice.

Na kraju završite sve poslednjim slojem bezbojog laka koji će dodati sjaj noktima. Možete ih sušiti fenom – dva minuta toplim vazduhom, a zatim još tri minuta hladnim vazduhom. 

Ako se lak ipak iskrza – stavite malo odstranjivača laka na štapić za uši i pređite preko dela koji se iskrzao da bi ste ublažili ivice. Zatim ponovo prefarbajte.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka