Savršen manikir

7. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Lifestyle, Nokti   //   No Comment

Pomoću deset jednostavnih saveta brzo i lako dođite do savršeno lakiranih noktiju

manikir

Manikirani nokti odaju utisak osobe koja se brine i za one najsitnije detalje svog izgleda, ali to ne znači da morate redovno da posećujete kozmetičarske salone kako biste dobili ono što želite. Sve to možete da napravite i sami kod kuće, sopstvenim priborom koji možete da kupite u bilo kojoj drogeriji. Kako biste se sami manikirali, prvo pronađite neko mesto na koje dopire mnogo svetla, pored prozora ili ispod lampe, kako biste imali pravo osvetljenje. Zatim sledite ovih nekoliko koraka koji će rezultirati savršeno manikiranim noktima.

  • Ruke temeljno operite u toploj vodi koristeći sapun, a nakon toga ih i dobro osušite. Ako ste prethodno imali neki lak na noktima, uklonite ga odstranjivačem laka za nokte koji bi po mogućnosti trebalo da bude na bazi ulja, jer je manje agresivan za nokte i kožicu oko njih.
  • Nanesite tečnost za uklanjanje zanoktica i za vreme njegovog delovanja isturpijajte nokte u željeni oblik, s tim da na umu imate prirodni oblik nokta. Nakon toga gurnite zanoktice unazad koristeći drveni ili metalni potiskivač zanoktica, čime će se neželjena kožica oko nokta sama odvojiti. Ovo je puno bolja opcija, za razliku od sečenja zanoktica, koje vremenom postaju tvrđe i teže se uklanjaju.
  • U posudu s mlakom vodom dodajte krišku limuna ili grejpa i u sve to umočite ruke i tako ih držite nekoliko minuta. Voće u toploj vodi očistiće donji deo nokta i izbeliti ih prirodnim putem. Ruke zatim osušite peškirom i hidratizujte ih tankim slojem maske za ruke.
  • Umotajte ruke u rukavice ili peškir koji ste prethodno zagrejali na radijatoru i tako ih umotane ostavite da miruju otprilike pet minuta. Ovo je potrebno kako bi maska koju ste prethodno naneli dubinski prodrla u vašu kožu i temeljno je nahranila.
  • Masku očistite sunđerom ili je jednostavno isperite pod mlazom tople vode. Nikako ne zaboravite da posle svakog pranja ruke i nokte temeljno osušite peškirom jer ostaci vode na rukama samo isušuju kožu.

manikir2

  • Nokte ispolirajte pomoću polir turpijice tako što ćete njome nežnim i laganim potezima preći preko površine nokta, a cilj ovoga je samo ukloniti masnoću sa površine. Ovaj korak preskočite ukoliko imate prirodno suve nokte koji se „cvetaju”, odnosno koji se po površini ljušte.
  • Ruke i nokte izmasirajte hidratantnom kremom za ruke, a ako je koža ruku izuzetno suva i gruba upotrebite nešto masniju kremu. Kružnim pokretima izmasirajte svaki deo ruku, uključujući i nokte, kojima će ovakva hidratizacija dobro doći.
  • Pre lakiranja svaki nokat temeljno očistite acetonom jer su posle nanošenja kreme oni klizavi i ne mogu dobro da podnesu lak za nokte. Poželjno je da pre nanošenja laka nanesete bazu ili bezbojni lak koji se brine za to da boja na noktima bude što dugotrajnija.
  • Nakon što se baza osuši, nokte nalakirajte lakom koji i inače koristite, s tim da kod lakova jarkih boja, poput crvene, plave ili ljubičaste, obavezno nanesete dva sloja.
  • Pričekajte nekoliko minuta da se lak ne osuši, a potom nanesite ulje za zanoktice koje ćete dobro utrljati kako na zanoktice, tako i na nokte. Ulje će ih nahraniti i sprečiti oštećivanje, ali će kožu oko noktiju učiniti mekom i glatkom.

Izvor: Press

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka