10 jednostavnih i seksi frizura

24. May. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Trendovi   //   No Comment

Velika „košnica" kakvu nosi Amy Winehouse nikome nije seksi. Ona je fora i zanimljiva (ako su maškare), ali baš kao i agresivan make up, muškarce plaše agresivne frizure. lako za muškarce, jer žene imaju i druga oružja, ali se nama samima ne da previše petljati s kosom. Ko bi podneo sva ta silna tapiranja, uvrtanja, milione preparata i katastrofu od kose kakvu pokušaji izrade takvih komplikovanih frizura obično ostave na glavi. Jednostavno je uvek seksi- držite se toga.

1. Lagani talasi

Imate li prirodno talasastu kosu, priča za vas prestaje ovde, a ako nemate ni slučajno nemojte pomisliti na figaro. Našpricajte kosu sprejom (ne lakom) za oblikovanje i pričekajte da kosa postane lagano vlažna. Povucite duboki razdeljak po sredini pa kosu podelite na dva dela. Sa svake strane skupite kosu u malu labavu punđu. Sušite kosu tako 5 minuta, ohladite punđe 10 minuta i raspustite.

1

2. Neuredna punđa

Mali trik za savršenu neurednu punđu- zaboravite češalj i lagano prstima povucite kosu prema natrag kako bi dobili na teksturi. Lagano omotajte punđu i pričvrstite ukosnicama, nipošto gumicom.

2

 

3. Duge šiške

Ovde ne možete puno učiniti sami, ali zato može vaša frizerka. Napomenite da budu slojevite i da pokrivaju pomalo obrve. Pripazite i na ostatak kose- ovakve šiške najbolje pristaju uz dugi bob.

3

 

4. Prirodnost

Ako vam se ne da frizirati, jednostavno regeneratorom koji se ne ispira iskontrolišite sve neposlušne vlasi. Svaki daljnji uloženi trud je nepotreban.

4

 

5. Visoka punđa

Ovakve vrste punđe otkrivaju vrat i lice dolazi do izražaja. Složite konjski rep i lagano ga natapirajte, vritite oko njegove osi i kada dobijete punđu- pričvrstite ga ukosnicama. Vrhove možete ostaviti da slobodno strče.

5

 

6. Sleek look

Duga ravna kosa je neodoljiva! Ako imate kratku kosu nanesite malo sredstva za volumen i ne zaboravite na zaštitu od vrućine. Osušite kosu preko četke i dodajte serum za sjaj.

6

 

7. Visoki rep

Rukama, ne četkom, maknite kosu sa lica i skupite kosu u rep, malo ispod temena. Nekoliko pramenova ostavite da padaju na lice, a možete i natapirati rep za ekstra volumen.

7

 

8. Poludignuta kosa

Zapamtite da ne želite izgledati poput školarke. Napravite neuredni razdeljak na sredini i povucite gornji sloj kose, sa svake strane lica prema nazad. Donji slojevi neka padaju preko ušiju.

8

 

9. Neuredni niski rep

Želite li, možete naneti sredstvo za volumen uz koren kose. Inače, ovu frizuru znamo svi- skupimo kosu i pričvrstimo gumicom.

9

 

10. Mnogo volumena


Dodavanje malo visine u Bardot stilu nije na odmet. Lagano natapirajte koren kose na temenu, ali samo malo. Lagano očešljajte gornji sloj natapiranog dela, a sa ostatkom kose radite šta želite (rep, punđa, pušteno).

10

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka