Modni detalji – sezona proleće/leto

22. May. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Nakit, Obuća, Trendovi   //   No Comment

 

Odeća obožava modne dodatke!

Predstavljamo vam najtraženije modne dodatke ove sezone. Upotpunite svoj styling nekim od ovih zgodnih sitnica i sigurno ćete podići celokupni look na još viši nivo!

1. Sandale i baletanke

givenchy shoes chloe-canvas-and-leather-sandals-04

 

Prema modnim predlozima, ove  sezone žene bi morale pokazati prevrtljivost, barem kada je obuća u pitanju. Cipele su visoke, niske, špicaste i okrugle – dizajneri su podjednako fascinirani svim varijantama i stilovima.

leather and lace ballerina flats miu-miu-suede-mesh-ballerina-flats

 

Dve osnovne tendencije – ekstravagantnost i mnoštvo boja i tekstura materijala, jednako su primenjive kod potpetica visine dvanaest centimetara ili u suprotnom, kod ravnih.

a la borosane sandale s lancima srebrne wedges zute sandale

crvene balerinke crvene gladijatorice ibijele ravne ruza ishoe boot flats

 

Članak je ponovno žarišna tačka izazova pogleda, pa je i težnja da se on što više istakne – detaljima poput tankih kaiša, lančića i dekorom koji je nalik najfinijem nakitu. Razgolićeni prsti i stopala, sa druge strane, u potpunosti su pokrivenim člankom u ultramodernim "peep-toe" varijantama sandala i čizama.

2. Sunčane naočare

sunglasses-trens (1)

 

Naočare ove sezone definitivno prikrivaju budući su ponovno jako zastupljene "makro" varijante naočara. Hit su debeli plastični "retro" okviri, ali istinska novost je povratak "mačkaste" forme. I kvadrataste forme naočara u stilu Jackie Kennedy, odnosno predimenzionalni oblici ovalnih okvira, vraćaju nas u modnu prošlost prizivajući duh pedesetih ili osamdesetih godina.

emporioarmanibeautyspringfashion2010003_runway_thumb jasonwubeautyspringfashion2010006_runway marnibeautyspringfashion2010022_runway_thumb pradabeautyspringfashion2010020_runway_thumb

 

Metalnih delova je malo. Okviri se ponekad oblače u kožu ili dekorišu kristalima, ili su naprosto prov
idni pa se čini kako ih i nema. Najekstravagantniji okviri, često beli ili u smelim kombinacijama jarkih boja, otvaraju prostor nove maštovitosti i osobnosti.

3. Nakit

Dizajneri očigledno nisu zaboravili moto Gabrielle Coco Chanel kako bez nakita ni jedna haljina nema dušu, pa su predložili veliki povratak različitog nakita. Svojim maštovitim izgledom nakit nipošto ne zaostaje za smelošću ovogodišnje mode.

nakit1 nakit4

nakit fendicuff nakit2 nakit3

 

 

Glamurozan i blještav predstavlja zanimljivu mešavinu najrazličitijih stilova. Ponovno su  prisutni leptiri , geometrijske forme, biseri i štras. Na vratu se pojavljuju novi amuleti – lančići sa privescima, kaskadne ogrlice, ređaju se nizovi krupnih perli. Upadljiv nakit ponovno je in.

4. Kaiš

modni dodaci - remen1

 

 

 

modni dodaci - remenIstaknut struk i kukovi sinonimi su "nove" ženstvenosti i stila u najnovijoj modnoj reinterpretaciji stila pedesetih godina prošlog veka. Pojas steže struk i ističe prsa, maksimalno naglašavajući siluetu. Najizraženije  kombinacijei uz retro haljine, pojasevi su jedan od hitova sezone.

Stegnuti jedva iznad ili odmah ispod struka pojavljuju se i u drugim varijantama – kao masivni "country" pojasevi, uske vezice od najfinije kože ili, ipak, ljupke mašnice. Vezuju se i najrazličitija užad, baršunaste vrpce i pleteri od prirodnih materijala.

5. Torbice

Torbica je najistaknutiji modni dodatak sezone. Prolećni predlozi uglavnom kreću od sićušnih torbi, sličnijim novčanicima i kutijama za nakit, do velikih, predimenzioniranih, nalik torbama za plažu. Svojom veličinom torbica balansira uglavnom između ova dva ekstrema. U oba slučaja, najatraktivniji su potpuno novi oblici.

modni-dodaci---torbice

 

U najluđem tehnikoloru – nose se preko ramena, u ruci ili preko ruke. Istinska novost je u materijalima: perje, rese i vez za dan, morske zvezde za šetnje gradom, a lančići i čipka za plažu.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka